Braşov: O femeie a murit, iar un bărbat a fost rănit după ce a căzut o bucată de tencuială peste ei

O femeie a murit, iar un bărbat a fost rănit, joi seară, după ce au fost lovite de o bucată de tencuială care s-a desprins de pe o clădire din centrul vechi al municipiului Braşov.

1438 afișări
Imaginea articolului Braşov: O femeie a murit, iar un bărbat a fost rănit după ce a căzut o bucată de tencuială peste ei

Un mort şi un rănit după ce o bucată de tencuială de pe o clădire din Braşov a căzut peste ei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor martori, femeia şi bărbatul, în vârstă de aproximativ 70 de ani, mergeau pe stradă, iar la un moment dat o bucată de tencuială desprinsă de pe acoperişul unei clădiri din centrul vechi al Braşovului s-a prăbuşit peste cei doi.

În urma incidentului femeia a murit, iar bărbatul a fost rănit la cap. Rănitul a fost luat de o ambulanţă, pentru a fi transportat la Spitalul Judeţean din Braşov.

Femeia avea 77 de ani, iar bărbatul are 70 de ani.

Trupul femeii a fost ridicat pentru a fi dus la Medicină Legală pentru necropsie.

Oamenii care locuiesc în zonă spun că de aproape o săptămână se lucrează la acoperişul clădirii respective. Imobilul se află pe strada Lungă din Braşov.

Clădirea de pe care a căzut tencuială are peste 150 de ani şi aparţine unei asociaţii private

Clădirea din municipiul Braşov de pe care s-a desprins tencuiala are o vechime de peste o 150 ani şi se află în proprietatea unei asociaţii private, unul dintre acţionari spunând că acolo urmează să se construiască un hotel.

Clădirea are două etaje şi nu este locuită, aflându-se în proprietatea unei asociaţii private cu cinci acţionari.

Unul dintre acţionari, Laurenţiu Calaican, a declarat că imobilul, care datează din 1840, a fost cumpărat de asociaţie în anul 2006.

"Nu am ştiut că e aşa de putredă clădirea. Am făcut studii anii trecuţi şi am efectuat ceva reparaţii pentru a o proteja. În spatele clădirii am făcut multe lucrări de consolidare şi voiam să reparăm şi faţada. Este o tragedie ce s-a întâmplat", a spus Calaican.

El a precizat că imobilul respectiv urmează să fie transformat în hotel.

Cei cinci asociaţi au vrut să construiască un hotel imediat după ce au cumpărat clădirea, însă nu au avut banii necesari, reuşind să obţină un credit în acest sens luna trecută, a menţionat Calaican.

Oamenii care locuiesc în zonă spun că de aproape o săptămână se lucrează la acoperişul clădirii de pe strada Lungă. Cu toate acestea, locul nu este împrejmuit sau nu există mesaje de avertizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici