Bucureşti, stare de urgenţă, Ziua 3: Sute de persoane, în carantină şi numărul creşte „de la oră la oră”/ Pavilion de la Sp. Victor Babeş, plin de bolnavi/ Copiii, preluaţi la Gomoiu

  • Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că un număr de 500 de persoane erau în carantină în Bucureşti.
  • Totuşi, primarul spune că numărul acestora creşte de la o oră la alta.
  • În ceea ce priveşte spaţiile de cazare a celor aflaţi în carantină, edilul spune că a primit ajutor din partea hotelierilor.
  • Firea: Un pavilion de la Spitalul Victor Babeş este plin cu bolnavi infectaţi cu COVID-19/ Spitalul Gomoiu va prelua copiii cu boli infecţioase care se prezentau la V. Babeş
2323 afișări
Imaginea articolului Bucureşti, stare de urgenţă, Ziua 3: Sute de persoane, în carantină şi numărul creşte „de la oră la oră”/ Pavilion de la Sp. Victor Babeş, plin de bolnavi/ Copiii, preluaţi la Gomoiu

Primarul Capitalei: Sunt 500 de persoane în carantină în Bucureşti şi numărul creşte de la oră la oră

„Sunt 500 de persoane care se află în municipiul Bucureşti în carantină, cei ce au venit în special din zonele roşii. Şi aceste cifre se pot schimba de la o oră la alta. La prânz numărul cu siguranţă va creşte, diseară va fi şi mai mare. Pentru că în fiecare zi vin în ţară, cei mai mulţi în Bucureşti, zeci de români care lucrează în Italia şi în Spania”, a declarat edilul Capitalei la Digi 24.

În ceea ce priveşte spaţiile de cazare a celor aflaţi în carantină, edilul spune că a primit ajutor din partea hotelierilor.

„Am avut şi noi câteva spaţii de cazare pentru persoanele care au indicaţia din partea DSP să stea în carantină două săptămâni. Am făcut şi un apel public şi le mulţumesc reprezentanţilor mediului de afaceri care ne-au pus la dispoziţie unităţi hoteliere pentru a caza aceste persoane care au nevoie de carantină şi a asigura toate condiţiile decente pentru această perioadă. Pentru că nu este deloc uşor: trei mese pe zi, gustări, haine, lenjerie, obiecte de îngrijire personală şi tot ce este necesar, mai ales că sunt şi copii”, a mai spus Gabriela Firea.

 

Firea: Un pavilion de la Spitalul Victor Babeş este plin cu bolnavi infectaţi cu COVID-19

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că un pavilion cu 60 de paturi al Spitalului Victor Babeş din Capitală este deja plin cu pacienţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Edilul spune că este în pregătire deschiderea unui al doilea pavilion.

„Victor Babeş, alături de Institutul Matei Balş, sunt chiar în prima linie şi primesc pacienţi îmbolnăviţi deja şi persoane suspecte.

Deja unul dintre pavilioanele Spitalului Victor Babeş, cel nou, cu 60 de paturi s-a umplut, este complet în acest moment şi trecem la deschiderea unui alt pavilion pentru a primi bolnavii de COVID-19”, a declarat Gabriela Firea la Digi 24.

Primarul Capitalei a anunţat şi că Spitalul Gomoiu începe să preia copiii cu boli infecţioase care se prezentau la Spitalul Victor Babeş si care acum acordă prioritate pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus.

 

Firea anunţă că Spitalul Gomoiu va prelua copiii cu boli infecţioase care se prezentau la V. Babeş

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat, miercuri, că Spitalul Gomoiu începe să preia copiii cu boli infecţioase care se prezentau la Spitalul Victor Babeş si care acum acordă prioritate pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus.

„Spitalul de Copii Gomoiu vine în sprijinul Spitalului Babeş. Şi de data aceasta, spitalele Primăriei Capitalei dau dovadă de solidaritate şi răspund prompt. Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu începe să preia copiii cu boli infecţioase care în mod normal se prezentau la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeş” şi care acum preia cu prioritate pacienţi adulţi şi copii îmbolnăviţi de coronavirus. Sunt preluaţi copiii cu gripă, gastroenterite, boli eruptive”, spune Firea pe Facebook.

Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” funcţionează într-o clădire nouă, are unul dintre cele mai moderne ambulatorii de pediatrie din ţară şi se bucură de dotări de ultimul tip.

Primarul spune că unitatea medicală este pregătită cu toate echipamentele şi materialele necesare pentru a putea face nevoilor care pot apărea.

„Îngrijorarea părinţilor este reală şi pentru că înţelegem grija pe care le-o poartă copiilor, ne alăturăm în lupta cu noul Coronavirus COVID-19 prin toate mijloacele de prevenţie disponibile. Am solicitat sprijinul spitalelor administrate de ASSMB (Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti), urmând a comunica disponibilitatea mai departe către Ministerul Sănătăţii. Oferim suport şi pentru preluarea pacienţilor din alte spitale de pediatrie”, a mai spus Firea. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici