Budăi, despre acreditarea azilelor pentru bătrâni: discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public

Ministrul Muncii Marius Budăi a dat explicaţii după cazul vârstnicilor maltrataţi în azile din Ilfov. Budăi a spus că în dosarele de acreditare a găsit o „discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public” şi propune instalarea de camere în azile.

360 afișări
Imaginea articolului Budăi, despre acreditarea azilelor pentru bătrâni: discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public

Budăi, despre acreditarea azilelor pentru bătrâni: discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public

Budăi s-a declarat „contrariat” de ceea ce a găsit în dosarele de acreditare, adică „o discrepanţă majoră cu ceea ce se prezintă public”.

Ministrul a prezentat fotografii despre care a spus că sunt „într-o discrepanţă majoră cu ceea ce au prezentat procurorii DIICOT”: „veţi vedea că sunt nişte condiţii de lux, în totală discrepanţă cu ceea ce s-a prezentat public până acum”.

Budăi a adăugat că se vor verifica toate centrele din România, indiferent dacă sunt de copii, bătrâni sau persoane cu dizabilităţi.

Printre măsurile pe care le-a prezentat premierului Marcel Ciolacu se numără introducerea în legislaţie a unei cerinţe privind camerele de luat vederi pentru monitorizarea activităţii din aceste centre, în aşa fel încât dacă este cazul înregistrările să poată fi puse la dispoziţia anchetatorilor şi afişarea, pe site-ul Ministerului Muncii, a unei liste a centrelor verificate, după care această listă să fie fi actualizată periodic.

De asemenea, vor fi reglementate pentru un act normativ procedurile de colaborare cu reprezentanţii societăţii civile pentru modificarea legii asistenţei sociale, în aşa fel încât pentru fiecare centru de îngrijire să existe un auditor social.

Ministrul Muncii va cere o informare de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov privind verificările făcute lunar în cazul azilelor de îngrijire a bătrânilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici