BUGETUL Primăriei Capitalei pe 2018: 1,3 miliarde euro, din care 111 milioane vor ajunge la spitale, iar trei milioane la Catedrala Mântuirii/ Cum vor fi împărţiţi banii

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a votat, joi, proiectul de buget al Primăriei Capitalei, care va fi în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de euro. Bugetul a fost votat cu 31 de voturi pentru şi 17 împotrivă. Consilierii PNL şi USR s-au împotrivit acestui buget.

1136 afișări
Imaginea articolului BUGETUL Primăriei Capitalei pe 2018: 1,3 miliarde euro, din care 111 milioane vor ajunge la spitale, iar trei milioane la Catedrala Mântuirii/ Cum vor fi împărţiţi banii

BUGETUL Primăriei Capitalei pe 2018: 1,3 miliarde euro, din care 111 milioane vor ajunge la spitale, iar trei milioane la Catedrala Mântuirii/ Cum vor fi împărţiţi banii

Consilierii generali au votat, joi, proiectul de buget al Primăriei Capitalei pe anul 2018, care va fi de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Potrivit priectului, din acestă sumă, 111 milioane de euro vor merge către cele 19 spitale care aparţin Municipalităţii.

De asemenea, Catedrala Mântuirii Neamului va primi în acest an suma de aproximativ 3 milioane de euro.

„A contribui cu o sumă la finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului nu înseamnă că se tăie de la infrastructură. Catedrala Mântuirii Neamului nu este doar o biserică oarecare, este ceea ce vom lăsa noi copiilor, nepoţilor noştri în Anul Centenar (…) Consider că a aloca 111 milioane de euro pentru sănătate şi 3 milioane de euro pentru Catedrală este o decizie înţeleaptă”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, la începutul şedinţei CGMB de joi.

În ceea ce priveşte suma de 111 milioane de euro pentru spitale, aceşti bani vor fi folosiţi pentru reabilitarea Spitalului Gomoiu şi a Spitalului Foişor, precum şi pentru studii de fezabilitae privind costruirea altor spitale în Bucureşti, potrivit proiectului votat joi.

De asemenea, se vor face investiţii pentru modernizarea corpului principal al Spitalului Clinic Victor Babeş, construirea unei clădiri noi pentru chirurgie şi neonatologie la Spitalul Cantacuzino, extinderea Spitalului Malaxa, modernizarea a trei pavilioane la Spitalul Obregia şi construirea unui bazin pentru recuperare neuromotorie la Spitalul Sf. Luca, iar suma de 26 de milioane de euro va fi alocată pentru achiziţia a 106 ambulanţe.

Pentru cultură, Primăria Capitalei alocă în acest an suma de aproximativ 76 de milioane de euro, din care se vor construi o serie de statui şi monumente, precum statuia lui Decebal, statuia scriitorului Mihail Sebastian, monumentul infanteriei, statuia actorului Nicu Constantin sau a mareşalului Averescu. De asemenea, bugetul prevede construirea unui monument al familiei Brâncoveanu sau al Ecaterinei Todoroiu.

În ceea ce priveşte infrastructura, PMB alocă 26 de milioane de euro pentru semaforizarea mai multor intersecţii.

De asemenea, s-au alocat sume importante şi pentru următoarele proiecte de infrastructură: modernizarea Pieţei Eroii Revoluţiei şi pasajul pietonal, cu un buget de 1,7 milioane de euro, finalizare străpungere Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, cu un buget de 4,3 milioane de euro pentru iluminat public, iluminat arhitectural, semaforizare intersecţii şi separatoare de sensuri, penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel, cu un buget de 17,8 milioane de euro pentru nodul Virtuţii, supralărgirea Fabrica de Glucoză, unde urmează să înceapă lucrprile, bugetul pe anul acesta fiind de aproape 4,7 milioane de euro, park&ride la Cora Pantelimon, cu o capacitate de 500 de locuri şi un buget alocat de 15 milioane de euro, precum şi parcarea subterană din zona Iancului, cu o capacitate de 200 de locuri şi un buget alocat de 2,5 milioane de euro. În total, pentru infrastructură şi pentru fluidizarea circulaţiei a fost alocată suma de 231 de milioane de euro, porivit proiectului de buget.

În ceea ce priveşte dotările, se alocă 32 de milioane de euro pentru achiziţia, în acest an, a 400 de autobuze Euro 6, 100 de troleibuze, 100 de tramvaie şi 42 de autobuze electrice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici