Bunica unui bebeluş mort la Giuleşti: Să plătească cu libertatea, să li se dea foc la picioare!

Bunica unui bebelş mort în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti a declarat, joi, reporterilor aflaţi la sediul Parchetului instanţei supreme, că cei vinovaţi de uciderea şi rănirea nou-născuţilor trebuie să plătească cu libertatea, adăugând că ar trebui să li se dea foc la picioare.

37 afișări
Imaginea articolului Bunica unui bebeluş mort la Giuleşti: Să plătească cu libertatea, să li se dea foc la picioare!

Bunica unui bebeluş mort la Giuleşti: Să plătească cu libertatea, să li se dea foc la picioare! (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Să plătească cu libertatea", a spus Mariana, bunica unuia dintre bebeluşii decedaţi la Giuleşti.

Ea este mama unei tinere de 15 ani care a dat naştere unui băieţel, care în seara de 16 august a murit în urma incendiului.

Părinţii băieţelului mort şi bunica maternă s-au prezentat, joi, la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru a fi audiaţi în dosarul în care asistenta Florentina Cîrstea, cea care era responsabilă de supravegherea salonului unde erau bebeluşii, a fost arestată, marţi, sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Părinţii şi bunica micuţului au refuzat să spună reporterilor dacă s-au constituit parte civilă în cauză, dacă vor solicita să fie despăgubiţi pentru moartea băieţelului.

Întrebaţi de reporteri în legătură cu situaţia lor, bunica a spus: "Să plătească cu libertatea". Apoi femeia a adăugat că ar trebui să li se dea foc la picioare celor vinovaţi.

În incendiul de la Secţia de Terapie Intensivă prematuri a Maternităţii Giuleşti, specialiştii susţin că temperatura a atins 200 de grade Celsius. Cinci bebeluşi au murit, iar alţi şase sunt grav răniţi.

Procurorii au început, miercuri, urmărirea penală faţă de Spitalul "Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti, sacţiunile putând merge până la desfiinţarea unităţii sanitare, a anunţat, miercuri, Marius Iacob, şeful Secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PICCJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici