BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ din Capitală: Aproximativ o mie de persoane participă. Ce posturi oferă angajatorii

Aproximativ o mie de persoane aşteaptă să intre, vineri, la Bursa locurilor de muncă din Capitală, unde angajatorii oferă peste 3.800 de locuri de muncă, aproape jumătate fiind pentru muncitori calificaţi.

2091 afișări
Imaginea articolului BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ din Capitală: Aproximativ o mie de persoane participă. Ce posturi oferă angajatorii

BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ din Capitală: Aproximativ o mie de persoane participă. Ce posturi oferă angajatorii (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

Unii dintre cei care au venit la Palatul Naţional al Copiilor să vadă oferta locurilor de muncă discută cu angajatorii, în timp ce la intrare aşteaptă la coadă alţi aproximativ 400-500 de oameni.

Potrivit Agenţiei Muncipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti, agenţii economici care şi-au anunţat participarea oferă 3.824 de locuri de muncă, aproape 50 la sută fiind pentru muncitorii calificaţi şi peste 27 la sută pentru cei cu studii medii.

Potrivit datelor centralizate de AMOFM Bucureşti, din cele 3.824 de locuri de muncă disponibile în cadrul bursei, 337 sunt pentru absolvenţi de studii superioare, 597 pentru muncitori necalificaţi, 1.059 pentru studii medii şi 1.831 pentru muncitori calificaţi.

Pentru persoanele cu studii superioare, cele mai multe posturi sunt de inginer în construcţii civile, industriale şi agricole, consilier vânzări şi asigurări, consilier instituţii publice, consilier financiar-bancar, designer pagini web, director vânzări, inginer mecanic sau inginer petrolist.

Cele mai multe oferte pentru persoanele cu studii medii sunt: agent de vânzări, agent de asigurări, funcţionari informaţii client, agent comercial şi agent imobiliar.

Muncitorii calificaţi îşi pot găsi un loc de muncă în meserii precum agent de securitate, agent de intervenţie pază şi ordine, lucrător comercial sau operator confecţioner industrial îmbrăcăminte.

Pentru muncitori necalificaţi, la Bursa locurilor de muncă din Bucureşti sunt disponibile posturi de manipulant mărfuri, paznic, îngrijitor spaţii verzi, ambalator manual, femeie de serviciu sau lucrător salubrizare.

În Capitală, rata şomajului în 31 martie a fost de 2,03 la sută, fiind înregistrate 22.005 persoane care-şi căutau un loc de muncă, dintre care 9.598 sunt indemnizate. Din totalul şomerilor înregistraţi, 5.451 au studii universitare, 7.582 sunt absolvenţi de liceu sau şcoală postliceală, iar 8.972 au un nivel de educaţie primar, gimnazial şi profesional.

Potrivit datelor centralizate de AMOFM Bucureşti, 26 la sută dintre şomerii bucureşteni au între 40 şi 50 de ani, iar 22 la sută au între 30 şi 40 de ani.

Bursa generală a locurilor de muncă este organizată vineri în 85 de agenţii pentru ocuparea forţei de muncă locale şi judeţene.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Liliana Bogdan, a declarat pentru MEDIAFAX că la nivel naţional sunt oferite peste 20.000 de locuri de muncă în cadrul Bursei generale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici