Bust al Mariei Tănase, dezvelit în sectorul 4 din Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale - FOTO

Un bust al cântăreţei Maria Tănase, realizat de sculptorul Alexandru Papuc, a fost dezvelit de Primăria Sectorului 4 duminică după-amiază, cu ocazia Zilei Naţionale, pe aleea de acces către Parcul Lumea Copiilor.

305 afișări
Imaginea articolului Bust al Mariei Tănase, dezvelit în sectorul 4 din Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale - FOTO

Bust al Mariei Tănase, dezvelit în sectorul 4 din Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

"Anul acesta, pe 25 septembrie, s-au împlinit 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase. În acel moment, bustul era încă în lucru, fapt pentru care am decis ca inaugurarea întregului ansamblu să aibă loc de Ziua României. În sectorul 4 s-a născut, a copilărit şi a cântat pentru prima dată, în Mahalaua Cărămidarilor, în prezent, Parcul Lumea Copiilor. A contribuit decisiv la propagarea în spaţiul internaţional a valorilor artistice şi culturale autentice. Nouă, românilor, ne-a lăsat o moştenire sacră: 480 de cântece, amintirea şi vocea ei fără asemuire, dăruindu-se cu totul, simţind să aparţină şi să rămână vie în conştiinţa culturală a acestui popor", a declarat, cu acest prilej, edilul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

La eveniment au participat, alături de primar, artiştii Loredana Groza, Nicolae Voiculeţ şi instrumentiştii care îl acompaniază pe acesta.

Sculptorul Alexandru Papuc a realizat şi statuia fostului canoist Ivan Patzaichin, aflată la intrarea principală a stadionului Dinamo din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici