Cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în izolare după ce au intrat în contact cu un pacient asimptomatic cu COVID-19

  • Cadrele medicale au aflat că pacientul are COVID-19 după ce l-au externat
  • Pacientul nu avea simptome ale infecţiei cu SARS-COV2
  • Cele 16 cadre medicale vor fi testate pentru COVID-19. 120 de cadre medicale de la UPU şi ATI au fost testate, rezultatele fiind negative
3584 afișări
Imaginea articolului Cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în izolare după ce au intrat în contact cu un pacient asimptomatic cu COVID-19

Cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în izolare

16 cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost izolate, marţi, după ce epidemiologii au stabilit că au intrat în contact cu un pacient cu COVID-19, asimptomatic.

Pacientul a ajuns la spital în data de 28 aprilie, cu afecţiuni cardiologicce şi fără simptome ale infecţiei cu SARS-COV-2. În data de 30 aprilie a fost externat, iar câteva zile mai târziu s-a internat la un spital din Bucureşti. Aici i-au fost prelevate probe pentru testul de depistare a COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, toate cele 16 cadre medicale care au intrat în contact cu acesta sunt asimptomatice, dar preventiv au fost izolate, marţi.

„Cei 16 angajaţi au intrat în contact cu pacientul purtând echipamentul de protecţie standard, conform ordinelor Ministerului Sănătăţii. Pentru a evita orice posibilitate de infectare a personalului SJU Slatina sau a pacienţilor internaţi, celor 16 angajaţi li se vor recolta exudate faringiene şi vor fi trimişi în auto-monitorizare în următoarea perioadă, conform procedurilor interne ale SJU Slatina.”,a declarat Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina.

Potrivit lui Rotea, 120 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost testate pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ. Costurile testării au fost suportate din bugetul spitalului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici