Căminul unui colegiu din Bacău a fost transformat în centru de carantină pentru suspecţii de coronavirus

  • Aici au fost amenajate 50 de camere cu 150 de paturi.
  • Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, orice persoană suspectă de infectare cu coronavirus va fi transportată în condiţii de securitate către spaţiile de monitorizare cu unul dintre cele 5 microbuze puse la dispoziţie.
1027 afișări
Imaginea articolului Căminul unui colegiu din Bacău a fost transformat în centru de carantină pentru suspecţii de coronavirus

Căminul unui colegiu din Bacău a fost transformat în centru de carantină pentru suspecţii de coronavirus

Pasagerii suspecţi de infecţie cu coronavirus care ajung din Italia pe aeroportul „George Enescu” din Bacău vor fi transportaţi la căminul Colegiului „N.V. Karpen”, unde vor fi monitorizaţi. Aici au fost amenajate 50 de camere cu 150 de paturi.

Autorităţile din judeţul Bacău au stabilit, luni, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, măsurile luate pentru prevenirea infectării populaţiei cu coronavirus.

Astfel, s-a stabilit că este necesar un nivel de alertă crescut pe aeroportul „George Enescu” din Bacău şi monitorizarea atentă a pasagerilor care vin din străinătate, în special din Italia.

„Acest lucru se datorează faptului că, în această ţară, au fost raportate mai multe cazuri de persoane care au fost infectate cu virusul Corona, acolo existând o comunitate extinsă de cetăţeni români, aproximativ 300.000 de persoane înregistrate oficial. În acest sens, s-au dispus, la nivelul aeroportului internaţional din Bacău, măsuri de verificare a pasagerilor care provin din străinătate, în special din Italia, de către echipe specializate de medici”, au transmis reprezentanţii Prefecturii într-un comunicat de presă.

În situaţia în care se vor identifica pasageri suspecţi de a fi contaminaţi cu coronavirus, aceştia vor fi transportaţi la căminul Colegiului „N.V. Karpen” din Bacău, unde vor fi monitorizaţi.

În această clădire, au fost amenajate 50 de camere cu 150 de paturi, iar cei cazaţi vor avea asigurată şi masa.

„Chiar acum am primit confirmarea că acel cămin nu are elevi cazaţi, s-au schimbat lenjeriile şi s-au stabilit absolut toate condiţiile astfel încât din acest moment oricând pot să primească persoane în carantină. Am stabilit acea locaţie ca fiind singura din municipiul Bacău care, pe sistemul pe care-l avem la dispoziţie, îndeplineşte condiţia de a avea baie proprie în fiecare cameră”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Liviu Alexandru Miroşeanu, prefectul judeţului Bacău.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, orice persoană suspectă de infectare cu coronavirus va fi transportată în condiţii de securitate către spaţiile de monitorizare cu unul dintre cele 5 microbuze puse la dispoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici