Campania de vaccinare, etapa a II-a: Start cu poticneli, în Craiova. Zeci de oameni au aşteptat în frig, după ce sistemul informatic a cedat

  • La Craiova, vaccinarea a început cu întârziere din cauza problemelor sistemului informatic
  • Zeci de persoane au aşteptat în frig
  • În Craiova, din 12 centre de vaccinare, doar două au fost deschise
2615 afișări
Imaginea articolului Campania de vaccinare, etapa a II-a: Start cu poticneli, în Craiova. Zeci de oameni au aşteptat în frig, după ce sistemul informatic a cedat

La Craiova, vaccinarea persoanelor din etapa a doua a început cu întârziere, în această dimineaţă. Sistemul informatic gestionat de STS nu a funcţionat. Într-o jumătate de oră, doar două persoane au putut fi imunizate. Afară, în frig, persoanele care aşteptau să le fie administrat serul, şi-au vărsat nervii asupra poliţiştilor veniţi să menţină ordinea.

Întrebat de ce se întârzie, un poliţist răspunde: „Nu aş putea să vă răspund. Noi, în momentul în care se va deschide, o să strigăm oamenii. De asta îi şi îndrumăm să meargă în maşină.”

„În platformă era ora 8. Suntem atâţia oameni. Puteau să se gândească. Sunt vârstnici. Dumnezeule mare, cum să faci aşa ceva? Puteau să spună ora 9, ora de început”, se plânge o femeie nemulţumită. 

Elena Budulan are 73 de ani. A trecut deja prin boala COVID-19. Farmacist de meserie, Elena spune că ştie cât de important este să se vaccineze. A reuşit să se programeze de cum s-a dat startul înscrierilor. Astăzi, ar fi trebuit să intre la ora 8, însă a trebuit să aştepte 45 de minute la uşa centrului de vaccinare.

„Am venit la 8. O oră. Mi-aş fi dorit să fie mai...Sistemele astea de înregistrare aţi văzut că nu merg”, spune Elena Budulan.

Lui Tudor Chiriţescu sistemul de programare i-a jucat de două ori feste. Prima încercare a fost la programare. Acum, a aşteptat şi el aproape o oră pentru a fi imunizat.

„Am sunat la telefonul la telefonul ăla. 150 de apeluri.(...) Când am reuşit, a spus că-mi dă un număr că trebuie să sun, de fapt, la Direcţia de Sănătate Publică. Şi atunci, am sunat o nepoată care se pricepe şi a reuşit să mă programeze”, povesteşte el.

Într-o oră, la cele două centre de vaccinare doar 14 persoane au fost vaccinate, deşi ar fi trebuit să fie 20. Medicul Corina Diaconescu, coordonatorul centrului de vaccinare, spune că au trecut la procesarea manuală a datelor pentru că platforma nu a funcţionat.

„Dacă se recunoştea programarea la intrare, toate datele veneau automat aici, la doamnele, în tabletă, şi nu se mai pierdea timp. Verificau datele, doamna administra vaccinul. În momentul când era vaccinul administrat se dădea click SALVEAZĂ şi atunci datele automat ajungeau la calculatorul celălalt unde se eliberează certificatul cu toate datele personale.”

După două ore şi jumătate de la deschiderea centrelor de vaccinare, STS a anunţat că a remediat problema informatică, iar platforma de programare este funcţională.

În Dolj, cel mult 720 de persoane se pot programa, zilnic, la vaccinare. Au fost aprobate 26 de centre de vaccinare, însă doar 4 au fost deschise. Două sunt în Craiova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici