Când se va lua o decizie privind majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie

  • Obiectivul Executivului este să majoreze pensiile, dar această măsură va depinde de raportul la 6 luni referitor la starea economiei, a spus Orban
  • El a mai declarat că se caută soluţii pentru ca măsura să fie una sustenabilă
3760 afișări
Imaginea articolului Când se va lua o decizie privind majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie

Când se va lua o decizie privind majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie

Obiectivul Executivului este să majoreze pensiile, dar această măsură va depinde de raportul la 6 luni referitor la starea economiei, a spus, luni, premierul Ludovic Orban. 

„Mai ţinem seama şi de prognozele făcute de Comisia de Prognoză, plus prognozele făcute de alte instituţii internaţionale din afara ţării, pentru că România depinde mult de starea economiilor ţărilor din UE”, a precizat acesta. 

Premierul a mai declarat că Guvernul caută soluţii ca măsura să fie sustenabilă. 

„Încă nu ştim exact acest procent (de majorare a pensiilor n.r.). Ministrul Finanţelor, când a vorbit de creştere de 10%, a făcut-o pe baza unor date intermediare. Vrem să mărim pensiile, dar vrem să fie sustenabilă şi în anii următori. Analiza va fi finalizată până la sfârşitul săptămânii. Vrem să mărim şi pensia minimă”, a spus Orban.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici