Când va fi gata Centura de Sud a Capitalei

  • Partea de sud a Centurii Capitalei va fi gata în 2023.
  • O porţiune din aceasta, cuprinsă între DN6 şi Ieşirea Olteniţei, ar putea fi terminată mai devreme, până la finalul anului viitor.
  • Anunţul a fost făcut luni seara de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.
1761 afișări
Imaginea articolului Când va fi gata Centura de Sud a Capitalei

Centura Capitalei

„Avem lucrări ample pentru prima dată, poate, după Revoluţíe, adică aveam această Autostradă 0, al doilea ring, în care avem contracte full, pe sud, pe semicercul sudic. Pe două treimi din semicercul sudic se şi lucrează cu o firmă turcă, lucrează destul de bine”, a spus Cătălin Drulă, la Digi24.

Acesta a anunţat că termenul pentru finalizarea acestui sector este 2023.

„Pe Sud, în 2023 va fi gata, dar firma mi-a promis că ar vrea să dea la sfârşitul anului viitor, adică 2022, un sector destul de lung între DN6, acesta e drumul de Alexandria, şi Ieşirea Olteniţei, o zonă destul de mare. Să zicem un sfert din cercul acesta din jurul Bucureştiului ar fi gata să zicem la sfârşitul anului viitor, să sperăm, asta ar însemna o livrare mai devreme de termen, dar în 2023 tot semicercul sudic. Mai e o firmă grecească care are sectorul disnpre A1, vor începe şi ei lucrările în teren cam într-o lună”, a mai spus ministrul Transporturilor.

În ceea ce priveşte lucrările din nordul Capitalei, acestea ar putea fi finalizate în 2024.

„Pe Nord avem două contracte semnate între Corbeanca, între DN1, şi DN 2 Afumaţi, ăsta e semnat cu o firmă românească, şi mai este un lot, lotul 4, în zona lacului Cernica. Încă două în mijloc sunt în faze finale de contestaţie. 2024 este termenul final pentru aceste proiecte”, a precizat Drulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici