Cântăreaţa de muzică populară Florica Ungur a murit

Cântăreaţa de muzică populară Florica Ungur, în vârstă de 72 de ani, a murit, joi dimineaţă, la un spital din Oradea, unde fusese internată în ultima lună din cauza unei boli incurabile.

6227 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa de muzică populară Florica Ungur a murit

Cântăreaţa de muzică populară Florica Ungur a murit

Colegi ai solistei au declarat că aceasta a fost spitalizată în ultima lună, după ce fusese operată, suferind de o boală gravă.

Interpreta de muzică populară Ioana Urs, de la Ansamblul Bihorul, care, alături de fiul artistei, a stat lângă Florica Ungur, în ultima perioadă, a declarat corespondentului MEDIAFAX că interpreta a murit, joi dimineaţă, în jurul orei 6.00, fiind internată la secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

"În ultima lună starea ei a fost tot mai rea pe zi ce trecea, în ultimele două săptămâni nici nu mai putea să vorbească. Singurele persoane pe care le accepta lângă eram eu, mama mea, băiatul ei, care este şi verişorul meu, şi alte câteva rude", a declarat Ioana Urs.

Ea a afirmat că Florica Ungur suferea de cancer de aproximativ trei ani.

"A încercat de multe ori să ascundă această boală şi voia să lupte. Era convinsă că îşi va reveni", a spus Ioana Urs.

Urs a adăugat că înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 14.00, la Capela Haşaş din Cimitirul Municipal din Oradea.

Florica Ungur este una dintre cele mai cunoscute soliste de muzică populară din judeţul Bihor.

În 21 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea a avut loc şi un concert caritabil pentru solistă, spectacolul, intitulat "Florica Ungur - O viaţă închinată cântecului", adunând nume mari ale folclorului românesc, precum Cristian Pomohaci, Tiberiu Ceia, Cornel Borza, Nicolae şi Nicuşor Mureşan, Radu Potoran, Iuliana Chelu, Otilia Haragoş şi Elvira Lerinţiu. Banii strânşi în urma spectacolului au fost donaţi artistei.

Florica Ungur s-a născut 8 iunie 1939 în satul Fâşca şi a învăţat să cânte de la mama sa, Ileana Cociuba. Artista a spus mereu că nu a cântat pentru a face carieră, ci pentru a "mângâia suflete". Cântăreaţa a absolvit cursurile Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, secţia de limbi clasice (latină şi greacă veche), devenind profesoară de latină la actualul Colegiu Naţional "Mihai Eminescu" din Oradea.

Artista şi-a lansat primul disc în 1970, la vârsta de 31 de ani, iar de-a lungul timpului a cules şi interpretat peste 150 de melodii populare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici