Care este motivul conflictului care a dus la moartea baschetbalistului american. Concluziile IML: traumatism puternic, hemoragie, fractură de craniu

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie în cazul baschetbalistului american Hardy Chauncey arată că decesul sportivului a survenit în urma unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană.

6176 afișări
Imaginea articolului Care este motivul conflictului care a dus la moartea baschetbalistului american. Concluziile IML: traumatism puternic, hemoragie, fractură de craniu

Care este motivul conflictului care a dus la moartea baschetbalistului american. Concluziile IML: traumatism puternic, hemoragie, fractură de craniu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Surse medico - legale au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că autopsia s-a încheiat şi că s-au prelevat probe toxicologice, rezultatul acestora urmând să fie cunoscut în două - trei săptămâni.

Potrivit raportului preliminar al autopsiei, decesul sportivului a survenit unui traumatism cranio - cerebral puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură de craniu.

"În urma autopsiei s-a stabilit că moartea sportivului a fost violentă, cauzele medicale ale decesului, înscrise şi în certificatul medical constatator al decesului, indică drept cauză imediată, insuficienţa cardio-respiratorie acută", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Curcă.

Potrivit raportului INML, alte cauze antecedente sunt contuzie şi dilacerare cerebrală ( reprezinta ruptura substanţei cerebrale) şi traumatism cranio-cerebral.

La necropsie nu au fost identificate suferinţe vechi care ar fi putut modifica starea de sănăntate a sportivului, mai arată raportul medico-legal.

Motivul conflictului care a dus la decesul baschetbalistului

Baschetbalistul Hardy Chauncey şi-a pus şapca pe capul unei tinere în timp ce dansa în discoteca din Giurgiu, atrăgându-şi reproşuri de la un tânăr, iar Ionuţ Tănăsoaia a intervenit, americanul dându-i de înţeles că nu ştie limba română, însă agresorul l-a lovit puternic în bărbie pe sportiv.

Victima a fost proiectată şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans, situată la o diferenţă de nivel de 40 de centimetri de locul unde era baschetbalistul când a fost pocnit.

Procuror criminalist Aurel Soare, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, propune Tribunalului giurgiuvean arestarea, pentru 29 de zile, a lui Ionuţ Tănăsoaia (25 de ani) săvârşirea infracţiunilor de loviri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Concret, Tănăsoaia, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 3.30, "la discoteca Emotione din Giurgiu, în prezenţa a aproximativ o sută de persoane, a provocat scandal, lovindu-l cu pumnul pe Hardy Chauncey D (23 de ani), care a fost proiectat cu capul de pardoseala asfaltică a discotecii, ocazie cu care acesta a suferit leziuni traumatice corporale grave ce au condus la deces".

Totodată, s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică, spune procurorul în propunerea de arestare a lui Tănăsoaia.

Moartea sportivului a fost violentă.

CITEŞTE ŞI Agresorul baschetbalistului ar fi apropiat al unuia dintre fiii liderului grupării Butoane

Avocatul lui George Ionuţ Tănăsoaia, Emil Vucă, susţine că acesta ar fi încercat să se apere de un atac al sportivului, pe care ar fi încercat să îl convingă să îi lase prietenii în pace.

"Am vorbit cu clientul meu, mi-a spus ce s-a întâmplat, a spus şi procurorului. Am înţeles că a încercat să se apere efectiv de un atac al baschetbalistului. E diferenţă de talie semnificativă între ei, clientul meu are 1,65 înălţime şi nu e solid. Practic, i-ar fi cerut sportivului să-i lase prietenii în pace, s-a luat de una dintre fete, am înţeles. Acesta nu a înţeles şi a încercat să-l lovească, iar clientul meu s-a apărat şi l-a împins, acesta lovindu-se la cap. Parchetul urmează să stabilească acum ce s-a întâmplat. Clientul meu nu a fugit. A plecat, neştiind ce s-a întâmplat, apoi, când a auzit că băiatul a murit, s-a predat poliţiei. Nu are nicio legătură cu niciun clan, cu vreo grupare infracţională şi nici nu a mai comis alte fapte", susţine avocatul lui Tănăsoaia.

CITEŞTE ŞI Ce spune presa străină despre cazul lui Hardy

În dosar, au fost audiaţi mai mulţi martori, care au descris împrejurările care au condus la conflictul spontan între cei doi.

Astfel, s-a stabilit că Hardy Chauncey dansa printre ceilalţi tineri - aşa cum proceda de obicei - şi la un moment dat şi-a pus şapca pe capul Alinei R, care dansa lângă o masă pe care dansa Şerban C., martor în dosar.

"Întrucât victima nu cunoştea limba română, nu a înţeles reproşurile martorului (aflat în stare de ebrietate-n.r.), motiv pentru care a intervenit şi inculpatul (Ionuţ Tănăsoaia-n.r.), Victima, prin gesturi, i-a dat de înţeles inculpatului că nu cunoaşte limba română, însă acesta i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în bărbie. Victima a fost proiectată şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans, situată la o diferenţă de nivel de 40 de centimetri de locul unde se afla victima în momentul lovirii. Urmare a evenimentului respectiv, s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică, participanţii la discotecă părăsind clubul", consemnează procurorul.

Tănăsoaia şi-a recunoscut fapta.

Din analiza principalelor mijloacelor de probă, care au fost administrate, au rezultat date şi indicii temeinice, atât cu privire la vinovăţia inculpatului, cât şi cu privire la starea de pericol pe care o prezintă lăsarea lui în libertate, fiind întrunite condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală, spune Parchetul.

Tănăsoaia a comis o infracţiune contra vieţii, pentru care pedeapsa prevăzută de lege este mai mare de patru ani, iar probele care privesc săvârşirea faptelor constituie tot atâtea probe certe cu privire la pericolul concret pentru ordinea publică, pe care l-ar prezenta lăsarea în libertate a acestuia.

"Cercetarea în stare de libertate a inculpatului pentru faptele grave comise, infracţiuni împotriva vieţii, constituie o circumstanţă ce ar putea încuraja şi alte persoane să comită infracţiuni de acelaşi gen şi creează totodată un sentiment de insecuritate în rândul colectivităţii locale", notează Parchetul în propunerea de arestare a acuzatului.

Faţă de inculpatul Tănăsoaia a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, începând cu luni, ora 5.00, până marţi, la ora 5.00.

Americanul Hardy Chauncey a fost cel mai bun jucător în meciul de sâmbătă seara, pe care echipa sa l-a câştigat, în prelungiri, cu Dinamo Bucureşti, scor 91-86. Americanul a înscris 22 de puncte, aflându-se pe teren tot meciul.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminică după-amiază, la scurt timp după ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar - Arseni" din Bucureşti, unde a fost adus în urma unei agresiuni petrecute într-un local din Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo.

Principalul suspect în cazul agresiunii s-a predat Poliţiei din Giurgiu, luni dimineaţă, fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de procurori, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi lovituri cauzatoare de moarte.

El a fost dus în arestul Poliţiei Judeţene Giurgiu, el fiind prezentat magistraţilor Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că barul în care a fost lovit baschetbalistul american nu respectă condiţiile de funcţionare impuse de organele care dau avize pentru localurile de noapte, referitoare la paza proprie, şi, ca atare, trebuie închis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici