Care sunt cele mai bune paşapoarte din lume? Iată în câte ţări poţi intra fără viză cu un paşaport românesc

Indicele Henley Passport Index al firmei, bazat pe date exclusive furnizate de Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA), monitorizează în mod regulat, din 2006, cele mai bune paşapoarte din lume pentru călătorii.

4582 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai bune paşapoarte din lume? Iată în câte ţări poţi intra fără viză cu un paşaport românesc

Care sunt cele mai bune pasapoarte din lume? Iată în câte ţări poţi intra fără viză cu un paşaport românesc

Potrivit acestuia, barierele de călătorie tot mai mari care au fost introduse pe parcursul pandemiei au dus la cea mai mare diferenţă de mobilitate globală din istoria de 16 ani a indicelui.

Deţinătorii paşapoartelor aflate în fruntea clasamentului - Japonia şi Singapore - pot să călătorească fără viză în 192 de destinaţii. Acesta înseamnă cu 166 de destinaţii mai mult faţă de cetăţenii afgani, care se află în partea de jos a indexului şi care pot avea acces în doar 26 de ţări fără a avea nevoie de viză în prealabil.

Pasaportul românesc se află pe locul 16. Un român poate intra fără viză în 174 de ţări, în creştere faţă de 172 anul trecut.

La vârful topului paşapoartelor se mai regăsesc cel german şi sud-coreean cu 190 de ţări.  La coada clasamentului se mai regăsec Irak cu 28 şi Siria cu 29.

Cele mai bune paşapoarte din 2022 sunt:

  • 1. Japonia, Singapore (192 de destinaţii)
  • 2. Germania, Coreea de Sud (190)
  • 3. Finlanda, Italia, Luxemburg, Spania (189)
  • 4. Austria, Danemarca, Franţa, Ţările de Jos, Suedia (188)
  • 5. Irlanda, Portugalia (187)
  • 6. Belgia, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveţia, Regatul Unit, Statele Unite (186)
  • 7. Australia, Canada, Republica Cehă, Grecia, Malta (185)
  • 8. Polonia, Ungaria (183)
  • 9. Lituania, Slovacia (182)
  • 10. Estonia, Letonia, Slovenia (181)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici