Care vor fi trendurile anului 2023? Modă vestimentară, coafuri şi culori

9030 afișări
Imaginea articolului Care vor fi trendurile anului 2023? Modă vestimentară, coafuri şi culori

Ciara, Instagram / Pantone

Culoarea anului 2023 

Compania Pantone a nominalizat Viva Magenta, o nuanţă între roşu şi albastru,  drept culoarea anului 2023. 

Culorile nominalizate de Pantone nu reflectă realitatea geopolitică şi socială, care de altfel, este cam sumbră din cauza inflaţiei şi războiului ruso-ucrainean, ci tendinţele modei şi optimismul comercialismului. 

Culoarea anului de la Pantone, Viva Magenta 18-1750, vibrează cu vervă şi vigoare. Este o nuanţă înrădăcinată în natură care descinde din familia culorii roşie şi exprimă un nou semnal de forţă.

Viva Magenta este curajoasă şi neînfricată şi o culoare pulsantă a cărei exuberanţă promovează o sărbătoare veselă şi optimistă, care scrie o nouă naraţiune.

Culoarea anului din acest an este puternică şi împuternicitoare. Este un nou roşu animat care se bucură de bucurie pură, încurajând experimentarea şi exprimarea de sine fără reţineri, o nuanţă electrizantă şi fără limite, care se manifestă ca o declaraţie de excepţie, declară Leatrice Eiseman, director executiv de la Pantone Color Institute. 

Multe produse de cosmetică şi accesorii de culoare Viva Magenta au fost deja puse la vânzare. 

Culoarea anului 2022 a fost Very Peri care simbolizează inventivitatea, energia şi creativitatea. aleasă în contextul global actual ca un simbol al tranziţiei spre societatea post-pandemică şi resetare.

 

Moda vestimentară

Potrivit Vogue, blugii albaştrii, maieul alb şi cămaşa de flanel vor fi la modă pentru femei în anul 2023. În ciuda recesiunii, s-ar putea să ne întoarcem la somptuozitate.

Gândiţi-vă la look-urile standard care au definit deceniul de după criza financiară din 2008, când mărcile au scăzut, mărcile au împachetat hainele de petrecere şi au îmbrăţişat vechiul bleumarin, transmite Vogue.

Echivalentul de azi ar putea fi doar costumul de la The Row, paltoanele de piele  de la Saint Laurent, acele genţi intrecciato atemporale de la Bottega Veneta.  

Revista Glamour are alte păreri - vor fi la modă blugii de talie joasă şi bluze şi cămăşi care să evidenţieze buricul, într-un fel, o revenire la anii 1990. 

Vor fi la modă rochile transparente, paietele, rochile de culoare albastru cobalt, genţile de petrecere şi rochile cu culori ţipătoare. 

Coafurile

Sunt păreri împărţite şi în privinţa coafurilor. 

Southern Living susţine că vor fi la modă coafuri precum părul tuns scurt cu şuviţele vopsite, buclele, tunsorile bob ca în anii 1920, părul ondulat vopsit în culoarea ghimbirului, coafuri cu vârfuri tocite, perdea-breton după modă retro, tunsoare bob cu vârfuri ascuţite, părul shag scurt şi ondulat, părul lung ca în anii 1970 după model hippie şi multe altele. 

Bustle crede că tunsoarea fluture, aşa cum are cântăreaţa Ciara Princess Harris în fotografia de mai sus, plus bob scurt, părul lung cu straturi, părul de dimensiune mijlocie ca în 1995, bretonul-cortină şi părul lung pe o singură lungime. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici