Casa Regală: Starea de sănătate a Regelui Mihai este fragilă, dar prezintă stabilitate. Principesa Margareta şi principele Radu îl vizitează în Elveţia

Principesa Margareta şi Principele Radu au ajuns, luni, în Elveţia, pentru a îl vizita pe Regele Mihai, Casa Regală precizând că starea de sănătate a regelui "este fragilă, dar prezintă stabilitate."

24284 afișări
Imaginea articolului Casa Regală: Starea de sănătate a Regelui Mihai este fragilă, dar prezintă stabilitate. Principesa Margareta şi principele Radu îl vizitează în Elveţia

Casa Regală: Starea de sănătate a Regelui Mihai este fragilă, dar prezintă stabilitate

"Luni, 26 iunie 2017, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au sosit în Elveţia, într-o vizită de familie, pentru a sta câteva zile alături de Majestatea Sa Regele Mihai, la reşedinţa sa privată. Starea de sănătate a Majestatăţii Sale este fragilă, dar prezintă stabilitate. Regele Mihai este liniştit, are mulţumire sufletească şi apreciază îngrijirea echipei sale medicale. Alături de Rege sunt permanent angajaţi ai Casei Majestăţii Sale, detaşaţi în Elveţia, şi două maici ortodoxe", transmite Casa Regală.

Regele a împlinit anul trecut, pe 25 octombrie, 95 de ani şi iar starea sa de sănătate a fost afectată de o leucemie cronică.

Anul trecut, în martie, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să se retragă din viaţa publică, în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României. Consiliul Regal reunit a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală au fost: “carcinomepidermoid metastazant”şi “leucemie cronică”.

Regele Mihai I a decis să transmită următorul mesaj:

"În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern.

Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice.

Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei."

Majestatea Sa Regina Ana a României, soţia Regelui Mihai I al României, a murit pe 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Înmormântarea a avut loc la Curtea de Argeş, după ce trupul neînsufleţit al Reginei a fost depus o zi la Castelul Peleş, apoi la Palatul Regal din Bucureşti. Soţul său, Regele Mihai I nu a fost prezent la funeralii din cauza stării de sănătate. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici