Caz extrem de rar: Un bebeluş din Botoşani are organele interne poziţionate invers

Un bebeluş de trei luni, adus la un spital din Iaşi pentru tratarea unei viroze, are organele poziţionate invers decât în mod normal, inima fiind în partea dreaptă, iar ficatul în stânga, medicii spunând că astfel de cazuri apar extrem de rar, şi anume unul la o sută de mii de naşteri.

1991 afișări
Imaginea articolului Caz extrem de rar: Un bebeluş din Botoşani are organele interne poziţionate invers

Caz extrem de rar: Un bebeluş din Botoşani are organele interne poziţionate invers (Imagine: Shutterstock)

Bebeluşul, originar din judeţul Botoşani, a fost adus de părinţii săi la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, pentru tratarea unei viroze.

În urma investigaţiilor, medicii au descoperit că micuţul are organele poziţionate invers decât în mod normal.

"Am constatat cu surprindere că ficatul copilului se află în partea stângă. Am căutat apoi cordul şi l-am găsit în dreapta hemitoracelui. Este vorba de un caz de «situs inversus», adică toate organele sunt inversate. În 25 de ani de carieră am mai întâlnit două astfel de cazuri", a declarat miercuri presei medical Marin Burlea, şeful clinicii de Gastroenterologie din cadrul Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi.

El a precizat că persoanele cu un astfel de diagnostic pot trăi normal, fără ca viaţa lor să fie pusă în pericol.

Părinţii copilului susţin că îşi vor face la rândul lor ecografii, pentru a vedea dacă au probleme de acest gen.

Medicul Marin Burlea afirmă că astfel de cazuri de inversare a organelor apar extrem de rar - unul la o sută de mii de naşteri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici