Cazanciuc: O soluţie de amnistiere trebuie adoptată dacă există un acord social

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri că o soluţie în cazul amnistierii şi graţierii ar trebui adoptată dacă există un acord social şi dacă aproape toată lumea este de acord cu aceste măsuri, precizând că ar putea fi o soluţie pentru problema aglomerării penitenciarelor.

357 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: O soluţie de amnistiere trebuie adoptată dacă există un acord social

Cazanciuc: O soluţie de amnistiere trebuie adoptată dacă există un acord social (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Robert Cazanciuc a fost întrebat, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, dacă există posibilitatea ca ministerul pe care îl conduce să-şi schimbe poziţia cu privire la proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea.

"Noi am dat un aviz negativ pe un proiect concret, aşa cum a fost gândit la un moment dat de iniţiatori. Dacă altcineva o să iniţieze un alt proiect, o să vedem de asemenea în concret ce aviz vom da", a spus Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei a subliniat că o astfel de lege ar putea fi soluţia pentru problema asupra aglomerării penitenciarelor din România.

"O soluţie de amnistiere, de graţiere, cum s-a întâmplat în multe state europene, trebuie adoptată dacă există un acord social, dacă aproape toată lumea este de acord cu asemenea măsură şi, evident, decizia aparţine Parlamentului", a mai spus Cazanciuc.

În 17 iunie, după o şedinţă a Biroului permanent, secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici declara că proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea rămâne în dezbatere publică cel puţin până în toamnă, fiind respinsă solicitarea PNL de a fi introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei pentru respingere.

La finele anului 2013, acest proiect de lege, alături de alte reglementari adoptate de Cameră, a generat controverse, inclusiv reacţii ale ambasadelor occidentale la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici