Cazul fetei dispărute şi găsite: Iulia Ionescu le-a declarat poliţiştilor că a stat la o mănăstire din Suceava. Ce spune prefectul judeţului

Iulia Ionescu, fata de 15 ani dispărută miercuri în Capitală, le-a declarat poliţiştilor că a stat la o mănăstire din judeţul Suceava, pe care a şi nominalizat-o, în prezent făcându-se verificări pentru confirmarea celor spuse de tânără, au declarat pentru MEDIAFAX surse din rândul anchetatorilor.

14443 afișări
Imaginea articolului Cazul fetei dispărute şi găsite: Iulia Ionescu le-a declarat poliţiştilor că a stat la o mănăstire din Suceava. Ce spune prefectul judeţului

Cazul fetei dispărute şi găsite: Iulia Ionescu le-a declarat poliţiştilor că a stat la o mănăstire din Suceava

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că, vineri şi sâmbătă, în judeţ au fost verificate 112 unităţi de cult în cadrul acţiunilor de căutare a Iuliei Ionescu, toţi cei chestionaţi spunând că nu au văzut-o pe adolescentă, toate verificările fiind încheiate cu proces-verbal.

Sinescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, au fost verificate 112 unităţi de cult din judeţ, mănăstiri, schituri sau biserici unde ar fi putut fi cazată fata ce dispăruse miercuri din Bucureşti, dar că niciunul dintre reprezentanţii unităţilor de cult nu a spus că a văzut-o pe adolescentă.

El a menţionat că toate aceste verificări au fost finalizate cu proces-verbal semnat de către reprezentanţii unităţilor de cult.

Adusă la Bucureşti de Poliţie, după ce a fost găsită într-un tren venind de la Suceava, Iulia Ionescu le-a dat anchetatorilor o declaraţie scrisă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, înainte de a fi predată familiei.

Fata a declarat că a stat la o mănăstire din judeţul Suceava şi că intenţiona să vină acasă cu trenul în care a fost găsită. Ea a mai precizat că a fost găsită în tren de poliţişti, potrivit surselor citate.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirmă că fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava.

Potrivit lui Stoica, poliţiştii din Suceava au verificat în ultimele două zile toate mănăstirile şi chiar biserici din judeţ şi nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.

Pe de altă parte, Cornel Grigoriciuc, şeful trenului în care a fost găsită fata, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugăreşti, a fost însoţită în gara Suceava de un bărbat, şi el îmbrăcat în haine monahale.

Potrivit sursei citate, fata s-a dezbrăcat de aceste straie înainte să urce singură în tren, rămânând în haine civile - pantaloni şi o jachetă neagră, ea urcând apoi singură în tren. Şeful de tren a spus că, în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti.

Fata avea bilet pe ruta Suceava - Bucureşti, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, şeful Poliţiei TF Suceava.

"S-a eliberat un bilet la ghişeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghişeu", a spus Catană.

Şeful de tren a mai spus că a anunţat Poliţia la 112 după ce a recunoscut-o pe fată, însă adolescenta a fost preluată imediat de o patrulă a Poliţiei Transporturi, aflată în trenul respectiv.

Fata a fost recunoscută de şeful de tren, în jurul orei 17.15, în dreptul localităţii Paşcani, acesta transmiţând autorităţilor că este o persoană în tren cu semnalmentele Iuliei Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR Călători.

Poliţiştii au urcat în tren la Bacău şi au coborât cu tânăra la Focşani, potrivit unui comunicat al CFR Călători de sâmbătă seară.

Ulterior, fata a fost adusă la Bucureşti, în custodia Poliţiei Române.

Conform unor surse, tânăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici