Cazul Hardy Chauncey: Şeful pazei clubului şi alte nouă persoane, audiate de procurori

Audierile continuă, sâmbătă, la Parchetul Tribunalului Giurgiu, în cazul morţii baschetbalistului Chauncey Hardy, până la ora transmiterii acestei ştiri venind la parchet zece persoane, între care şeful pazei clubului şi doi baschetbalişti români de la CSS Giurgiu.

475 afișări
Imaginea articolului Cazul Hardy Chauncey: Şeful pazei clubului şi alte nouă persoane, audiate de procurori

Cazul Hardy Chauncey: Şeful pazei clubului şi alte nouă persoane, audiate de procurori (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Cele zece persoane care au venit, sâmbătă, la parchet sunt doi baschetbalişti români de la CSS Giurgiu, Gabriel Bivolaru şi Adrian Vatculescu, şeful pazei de la clubul Emotione din Giurgiu, Gigi Pena, şi şase tineri care erau în bar în timpul petrecerii la care au participat sportivii atunci când a avut loc incidentul în urma căruia a decedat Chauncey Hardy.

Primii care au ajuns la Parchet au fost şeful pazei din local, Gigi Pena, care se afla în club în acea seară si care a apelat 112, şi colegii de echipă ai lui Hardy, Adrian Vătculescu şi Daniel Bivolaru.

Daniel Bivolaru a declarat că sportivul american nu consumase alcool, ci doar "începuse o bere".

"Chauncey nu era tipul de om să forţeze pe cineva dacă era refuzat. Se retrăgea, înţelegea situaţia, la fel a procedat şi în seara aceea. Nu vă pot spune mai multe detalii legate de atac. Declaraţia mea se află pe masa anchetatorilor, iar aceştia îşi vor face treaba. Nu băuse alcool, doar incepuse o bere", a declarat Daniel Bivolaru.

Potrivit unor surse judiciare, în declaraţiile date procurorilor persoanele audiate au menţionat că nu au văzut momentul în care Ionuţ Tănăsoaia l-a lovit pe Hardy şi că nu ştiu ce s-a întâmplat. De asemenea, aceştia le-au spus procurorilor că sportivul american ar fi băut mai puţin de o jumătate de doză de bere.

Toţi îl descriu pe american că fiind un om distractiv, pus pe glume, sociabil şi în niciun caz un tip conflictual.

Până în prezent, medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Giurgiu, acuzaţi în mod oficial de către anchetatori pentru ucidere din culpă, nu au venit la audieri şi nu se ştie momentul în care aceştia vor fi chemaţi la parchet, în condiţiile în care procurorii au refuzat să comunice ziua în care doctorii au fost citaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au anunţat, vineri, că în acest caz vor fi audiate în totatl 60 de persoane care, potrivit fotografiilor, s-ar fi aflat în clubul din Giurgiu în noaptea în care Ionuţ Adrian Tănăsoaia l-a lovit pe baschetbalistul american Chauncey Hardy, care ulterior a murit.

Vineri, au fost audiate zece persoane, între care Ştefan Grecu, fiul cel mare al lui Octavian Grecu, zis "Butoane", precum şi o adolescentă de 16 ani, fiica şefului Poliţiei Rutiere a municipiului Giurgiu, comisar Mihai Tache.

Multe dintre aceste persoane au fost reaudiate după ce au mai venit la Poliţie şi la Parchet şi zilele trecute, declarând, imediat după începerea anchetei, că nu au fost de faţă la comiterea agresiunii şi nu au văzut nimic din cele întâmplate.

La sediul Parchetului a fost vineri şi adjunctul Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisarul şef Ion Petraşcu, poliţistul refuzând să precizeze în ce calitate a venit la procurori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici