Cazul suspiciunii de fraudă la BACALAUREAT: Anchetatorii au găsit FIŢUICI la mai mulţi elevi de la Liceul "Bolintineanu"

Elevii care au susţinut luni proba de Limba română de la bacalaureat la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost percheziţionaţi de anchetatori la ieşirea din sală, la mulţi dintre aceştia fiind găsite fiţuici, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

965 afișări
Imaginea articolului Cazul suspiciunii de fraudă la BACALAUREAT: Anchetatorii au găsit FIŢUICI la mai mulţi elevi de la Liceul "Bolintineanu"

Cazul suspiciunii de fraudă la BACALAUREAT: Anchetatorii au găsit fiţuici la mai mulţi elevi de la Liceul "Bolintineanu" (Imagine: Shutterstock)

Potrivit surselor citate, în cadrul percheziţiilor făcute luni la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", imediat după susţinerea probei scrise la Limba şi literatura română, la ieşirea din sălile de examen elevii au fost obligaţi să scoată tot ce au în buzunare.

Anchetatorii au găsit fiţuici la mai mulţi elevi, acestea fiind depuse la dosar, au mai spus sursele citate, precizând că anchetatorii au aşteptat până la sfârşitul examenului pentru ca elevii să nu fie afectaţi de intervenţie.

Sursele citate au mai arătat că în prezent este administrat probatoriul, în sensul că se descarcă imaginile video şi audio şi se inventariază înscrisurile şi banii descoperiţi la percheziţii.

Anchetatorii vor face, marţi, o nouă percheziţie în cazul suspiciunii de fraudă la bacalaureat, iar la Poliţia Capitalei vor continua audierile, persoanele chemate să dea declaraţii în acest caz nefiind puse sub învinuire, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, persoanele care urmează să fie audiate la Poliţia Capitalei au fost chemate să dea procurororilor informaţii suplimentare în ancheta în care luni au fost făcute percheziţiile la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, pentru suspiciune de fraudare a examenului de bacalaureat.

Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, Costica Vărzaru, care a fost audiată de procurori la Poliţia Capitalei, fiind suspectată de fapte de corupţie, a fost reţinută, iar marţi va fi dusă la instanţă cu propunerea de arestare preventivă pentru trafic de influenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici