CCR va dezbate pe 27 februarie trei sesizări ale preşedintelui. Una se referă la Legea poliţiştilor

CCR va dezbate pe data de 27 februarie trei sesizări ale preşedintelui Klaus Iohannis. Una dintre acestea se referă la legea privind autoritatea poliţiştilor. Şeful statuluui susţine că folosirea de către poliţişti a unor dispozitivelor cu electroşocuri este o măsură disproporţionată.

372 afișări
Imaginea articolului CCR va dezbate pe 27 februarie trei sesizări ale preşedintelui. Una se referă la Legea poliţiştilor

CCR va dezbate pe 27 februarie trei sesizări ale preşedintelui. Una se referă la Legea poliţiştilor

Curtea Constituţională va dezbate pe data de 27 februarie trei sesizări ale preşedintelui Klaus Iohannis, una dintre acestea se referă la legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, privind autoritatea poliţiştilor.

În cadrul sesizării privind legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, Klaus Iohannis a transmis faptul că sintagma „motive verosimile” prezentată în proiectul legislativ „nu este una definită în cuprinsul modificărilor aduse actului normativ, contrar exigenţelor de tehnică legislativă, fiind una neclară, de natură să lipsească norma de precizie şi claritate”.

Şeful statului a adăugat şi faptul că folosirea de către poliţişti a unor dispozitivelor cu electroşocuri este o măsură disproporţionată.

„Folosirea de către poliţist a dispozitivelor cu electroşocuri reprezintă o măsură disproporţionată în raport cu scopul său prin raportare la art. 53 din Constituţie”, a adăugat şeful statului.

Printre sesizările de neconstituţionalitate programate pentru a fi dezbătute, mai sunt cele ce fac referire la legea privind înfiinţarea Consiliului naţional pentru dezvoltarea resurselor umane din administraţia publică, dar şi legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici