Ce avere are Ritli Ladislau, ministrul propus de UDMR pentru Sănătate

Ritli Ladislau, nominalizat de UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, are, conform celei mai recente declaraţii de avere, un teren forestier de 300 de metri pătraţi, două apartamente, o casă de vacanţă şi un autoturism Peugeot 207.

1132 afișări
Imaginea articolului Ce avere are Ritli Ladislau, ministrul propus de UDMR pentru Sănătate

Ce avere are Ritli Ladislau, ministrul propus de UDMR pentru Sănătate (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Conform declaraţiei de avere postate pe site-ul Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu", din Oradea, Ritli Ladislau, care este director medical al instituţiei, are un teren forestier de 300 de metri pătraţi achiziţionat în anul 2004.

De asemenea, el deţine o casă de vacanţă de 40 de metri pătraţi, precum şi două apartamente, unul de 90 de metri pătraţi, iar celălalt de 40 de metri pătraţi.

Ritli mai are şi un autoturism marca Peugeot 207.

Conform declaraţiei de avere completate în octombrie 2010, acesta nu are credite, şi nici bani în depozite sau conturi bancare.

UDMR l-a propus pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a anunţat, miercuri, după-amiază, Uniunea, precizând că împreună cu PDL s-a ajuns la un consens, respectiv ca CNAS să fie "coordonată" de Ministerul Sănătăţii.

UDMR precizează că Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea, ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative. S-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948, şi a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara în anul 1973 ca şef de promoţie.

Ritli Ladislau a declarat pentru MEDIAFAX că "dacă preşedintele României a acceptat nominalizarea" sa acceptă şi el oferta, menţionând că va continua proiectele începute de predecesorul său, Cseke Attila.

Ritli a fost director al Spitalului Teritorial Orăşenesc Stei între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcţia Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Între 1997 şi 2009 a condus Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bihor.

Ritli Ladislau este specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea. Din anul 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.

În 4 august, ministrul Cseke Attila a anunţat că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici