Ce noi taxe introduce Guvernul pentru producătorii de medicamente

La presiunea FMI, după luni întregi de discuţii şi de negocieri, Guvernul va impune noua taxă de tip clawback în sistemul medical, care va fi plătită trimestrial, dar şi o taxă pe valoarea consumului de medicamente.

419 afișări
Imaginea articolului Ce noi taxe introduce Guvernul pentru producătorii de medicamente

Ce noi taxe introduce Guvernul pentru producătorii de medicamente (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Discuţiile oficialilor statului cu reprezentanţii industriei farmaceutice au fost aprinse. Printre ameninţările, voalate, lansate de către producătorii de medicamente, se numără inclusiv scoaterea de pe piaţă a anumitor medicamente, pentru a evita falimentul. Conform definiţiei de bază, taxa de tip clawback reprezintă, de fapt, o penalizare financiară aplicată firmelor care au încălcat anumite prevederi. În cazul de faţă însă, ea reprezintă o suprataxare a veniturilor companiilor din industria farmaceutică obţinute din vânzările pe care le fac peste bugetul alocat de stat medicamentelor.

Citeşte mai multe despre taxele introduse de Guvern pentru producătorii de medicamente pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici