Ce soluţii au cei care nu-şi găsesc job

Mulţi angajatori profită într-adevăr de maleabilitatea crescută a candidaţilor şi oferă stagii de internship, văzute întotdeauna ca o metodă extrem de utilă de a evalua în amănunt competenţele unui potenţial angajat.

27 afișări
Imaginea articolului Ce soluţii au cei care nu-şi găsesc job

Ce soluţii au cei care nu-şi găsesc job (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

"Am avut şi noi studenţi în internship şi pe unul dintre ei l-am şi păstrat în agenţie", spune Alex Bădilă, managing director la Publicis România.
Un motiv pentru care candidaţii acceptă să petreacă o perioadă într-o companie fără să fie plătiţi şi fără să aibă certitudinea că vor fi angajaţi este nevoia de a compensa lipsa de experienţă, care în ochii angajatorilor continuă să fie un mare minus.

"Problema este că e destul de greu să mai găseşti acum studenţi sau tineri absolvenţi cu experienţă, din moment ce piaţa a îngheţat de aproape doi ani şi cam de atunci ei nu prea au mai putut să se angajeze", spune Iuliana Badea. Pe de altă parte, Sorin Roibu afirmă că unii angajatori caută tocmai acest tip de candidaţi pur şi simplu pentru că bugetele pe care le au nu le-ar permite să plătească oameni mai pregătiţi. "O companie care vrea să aibă costuri de salarizare cât mai mici va prefera să angajeze şi oameni fără experienţă. Având în vedere că firmele vor să ofere acum salarii cât mai mici, s-ar putea ca tocmai acei cadidaţi fără experienţă să fie mai avantajaţi", explică Roibu.

Citeşte mai multe despre soluţiile angajatorilor pentru cei care îşi doresc un job pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici