Ce spune avocatul lui Gigi Becali despre cererea de revizuire a hotărârii de condamnare

Avocatul Bogdan Vlad a declarat miercuri, după ce l-a vizitat pe Gigi Becali, că are în vedere formularea unei cereri de revizuire a pedepsei primite de acesta, dar deocamdată solicitarea este prematură, la fel ca şi subiectul graţierii, întrucât demersurile sunt condiţionate de motivarea deciziei.

1054 afișări
Imaginea articolului Ce spune avocatul lui Gigi Becali despre cererea de revizuire a hotărârii de condamnare

Gigi Becali (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Întrebat dacă va face contestaţie în anularea pedepsei primite de Gigi Becali sau cerere de revizuire a hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), avocatul Bogdan Vlad a spus că nu sunt motive pentru o contestaţie în anulare, dar se gândeşte la revizuire, însă aceasta este deocamdată prematură.

"Motive de contestaţie în anulare nu există, motive de revizuire vor exista, dar cu condiţia să se facă nişte proceduri prealabile care să aibă ca rezultat pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti. E prematură revizuirea deocamdată", a spus avocatul Bogdan Vlad, la ieşirea de la Penitenciarul Rahova.

El a adăugat că nici cererea de graţiere a pedepsei lui Gigi Becali nu poate fi trimisă deocamdată la Preşedinţie, întrucât demersul este legat de motivarea hotărârii ICCJ din 20 mai, în dosarul schimbului de terenuri dintre Becali şi Ministerul Apărării.

"Atâta timp cât, din punct de vedere legal, cererea de graţiere trebuie însoţită de hotărârea judecătorească de condamnare şi această hotărâre nu este motivată, subiectul graţierii este prematur. Toate demersurile sunt condiţionate de motivarea hotărârii judecătoreşti", a precizat avocatul Bogdan Vlad.

Avocatul a mai spus că după ce hotărârea ICCJ va fi motivată, va face şi o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

De asemenea, Bogdan Vlad a spus că are în vedere şi formularea unei cereri de întrerupere a executării pedepsei pentru motive sociale.

"O să vă rog pe voi, presa, să îmi semnaţi un anumit memoriu, dar o să vedeţi unde o să îl depunem. Nu la preşedintele republicii", a precizat avocatul.

Întrebat ce bunuri i-au fost aduse lui Gigi Becali la Penitenciarul Rahova, avocatul a spus că acesta a primit un televizor şi un filtru de cafea şi a cerut o icoană în camera de detenţie.

"Nu se face niciun fel de excepţie faţă de domnul Becali. Orice este legal şi îi permite legea şi dânsului, este normal şi firesc să profite şi dânsul", a adăugat Bogdan Vlad.

Avocatul a mai spus că Gigi Becali are un moral extraordinar şi i-a transmis din partea suporterilor echipei Steaua că "toţi suporterii sunt lângă dânsul şi îl iubesc".

Întrebat dacă mai reprezintă o miză dosarul "Valiza", în care Gigi Becali este judecat pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, Bogdan Vlad a spus că, în opinia lui, instanţa supremă va respinge recursul procurorilor la decizia de achitare.

Gigi Becali a mai fost vizitat miercuri la Penitenciarul Rahova de şoferul lui, Ionuţ Luţu, şi de Victor Becali.

În 20 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Iustiţie l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare. În cazul fiicei fostului ministru al Apărării, Ioana Babiuc, instanţa a dispus menţinerea achitării decise de cei trei judecători ai instanţei de fond.

Cei trei au fost încarceraţi luni seară în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, unde stau în aceeaşi cameră de detenţie timp de 21 de zile, cât durează perioada de carantină. Cei trei vor fi supuşi în această perioadă unor evaluări şi investigaţii medicale, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie, Gabriela Livadariu.

După cele 21 de zile de carantină se va stabili în ce regim vor executa cei trei pedepsele şi dacă vor fi transferaţi la o altă închisoare, potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Rahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici