Cei şase suporteri bulgari sancţionaţi după meciul Steaua-ŢSKA Sofia, cercetaţi şi pentru distrugere

Cei şase suporteri bulgari sancţionaţi după meciul de fotbal Steaua Bucureşti - ŢSKA Sofia, disputat joi seară la Cluj-Napoca, sunt cercetaţi şi pentru distrugere de către procurorii clujeni.

117 afișări
Imaginea articolului Cei şase suporteri bulgari sancţionaţi după meciul Steaua-ŢSKA Sofia, cercetaţi şi pentru distrugere

Cei şase suporteri bulgari sancţionaţi după meciul Steaua-ŢSKA Sofia, cercetaţi şi pentru distrugere (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat de presă transmis, vineri, de Brigada Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca, suporterii bulgari sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere, fiind începută urmărirea penală împotriva lor.

Sursa citată precizează că, joi, în jurul orei 20.00, un echipaj de Jandarmerie a intervenit pentru aplanarea unui conflict provocat de doi suporteri ai echipei ŢSKA Sofia, care, în timp ce se aflau pe strada Horea din municipiul Cluj-Napoca, au agresat fără motiv două persoane aflate în trecere prin zonă.

"Cei doi au fost conduşi de jandarmi la o autospecială a Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, aflată în imediata apropiere, dar în momentul în care s-a ajuns la aceasta alţi patru suporteri ai echipei bulgare au devenit violenţi şi au început să lovească autospeciala Jandarmeriei cu picioarele şi să arunce cu sticle de bere în aceasta. Jandarmii au intervenit şi i-au imobilizat pe cei patru suporteri, iar ulterior au condus la sediul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca toate persoanele reţinute", se arată în comunicat.

Cei şase suporteri au fost sancţionaţi contravenţional pentru împiedicarea organelor de menţinere a ordinii publice să îşi îndeplinească obligaţiile de serviciu şi ca, măsură complementară, cu interzicerea accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de un an.

De asemenea, pentru cei şase suporteri au fost reţinute infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere.

Cercetările sunt continuate de Poliţie sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici