Cel de-al doilea oraş din România care va avea metrou: Care vor fi cele cinci staţii

Construcţia unei magistrale de metroul în Timişoara, cel mai mare oraş din vestul ţării, ar putea începe în 2015 şi ar urma să lege centrul oraşului de aeroport, conform autorităţilor locale.

Cel de-al doilea oraş din România care va avea metrou: Care vor fi cele cinci staţii

Metroul din Timişoara ar putea avea cinci staţii: Gara de Nord, Iulius Mall, Gara de Est, Grădina Zoologică, Aeroport, a declarat Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara. Acesta spune că soluţia mutării transportului urban în subteran este singura soluţie viabilă pentru oraş, scrie Gândul.

„Municipiul Timişoara este rupt în două la ora actuală de liniile de tren. Situaţia creează mari disfuncţii, întrucât numărul de traversări ale acestor linii este foarte redus –două subtraversări şi două treceri la nivel- sensibil mai redus chiar decât numărul trecerilor peste Bega, la rândul lor departe de a fi suficiente”, arată Nicoale Robu. Acesta spune că are trei soluţii pentru rezolvarea problemei transportului în Timişoara: ridicarea liniilor de tren pe estacadă, mutarea liniilor de tren în afara oraşului sau ducerea liniilor de tren în subteran.

Edilul arată că Primăria Timişoara a realizat o analiză din perspectivă tehnică, economică, estetică, funcţională, dar şi din punct de vedere al dezvoltării urbane , iar concluzia acestei analize este că  transportul subteran este „soluţia optimă” pentru transport pentru Timişoara.

Specialiştii de la primărie au ajuns la concluzia că metroul ar aduce două avantaje. „Pe de o parte, disponibilizarea unui teren de cca 8 km lungime şi cca 80 m lăţime, pentru realizarea, pe exa est-vest, a unui bulevard ultramodern, într-o zonă centrală, în imediata vecinătate a centrului istoric, într-o concepţie arhitecturală unitară”, a spus Robu.

comenteaza si tu Momentan sunt 26 comentarii
Taguri:
metrou ,
timisoara ,
constructie
COMENTARII
  • ion 7 ian 2015

    visati cai verzi pe pereti la timisoara acolo

  • Nu mai aveți știri? 5 ian 2015

    Proiectul ăsta a fost anunțat de Primăria Timișoara acum un an și între timp a fost îngropat. Nu se află pe lista priorităților până în anul 2025, pentru că nu există resurse financiare și nici traficul nu o impune. Se vede că nu mai aveți despre ce scrie!

  • Iulian 5 ian 2015

    Traseul acesta este o prostie. Timisoara are un aeroport foarte mic, numar mic de zboruri cu avioane de capacitate mica. Metroul ar fi nerentabil din cauza numarului mic de pasageri, bilete vandute si nu ar ajuta orasul cu nimic, nu ar descongestiona traficul, nu ar reduce poluarea, nu ar aduce un plus…

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

ULTIMA ORĂ
Aşa ceva NU ai mai văzut! Imaginile care au surprins milioane de oameni! La ce intervenţie au fost chemaţi poliţiştii din imagine