Cele 13 unităţi de învăţământ din Târgovişte care nu aveau căldură au primit calorifere electrice

Cele 13 unităţi de învăţământ din Târgovişte care nu aveau căldură au primit calorifere electrice, astfel că elevii din şcolile respective nu vor mai fi mutaţi în alte unităţi, aşa cum anunţau, la sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile din Dâmboviţa.

211 afișări
Imaginea articolului Cele 13 unităţi de învăţământ din Târgovişte care nu aveau căldură au primit calorifere electrice

Cele 13 unităţi de învăţământ din Târgovişte care nu aveau căldură au primit calorifere electrice (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Inspectorul şcolar general al judeţului Dâmboviţa, Luminiţa Preda, a declarat, luni dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că, după ce cele 13 şcoli generale şi licee din Târgovişte, fără căldură, au fost dotate cu peste 300 de calorifere electrice cumpărate din sponsorizări şi fonduri alocate de Consiliul Local, s-a decis ca elevii din unităţile respective să nu mai fie mutaţi în alte şcoli.

Cursurile se vor desfăşura după orarul stabilit în fiecare unitate şcolară, ora având 45 minute, iar pauza 5 minute.

Luminiţa preda a precizat că "în funcţie de condiţiile meteorologice şi de eficienţa soluţiei alternative identificate, unităţile şcolare pot hotărî, în Consiliul Profesoral şi cu acordul Inspectoratul Şcolar Judeţean, încetarea cursurilor, în săptămânile 09-13.12.2013 şi 16-20.12.2013, caz în care vor întocmi un grafic de recuperare a orelor de curs".

Conform şefului ISJ Dâmboviţa, o firmă privată a donat bani pentru cumpărarea a 154 de calorifere electrice, în timp ce din fonduri de la Consiliul Local Târgovişte au fost cumpărate alte 156 de calorifere.

Cele 154 de calorifere electrice cumpărate din sponzorizări au fost distribuite duminică în opt unităţi de învăţământ din Târgovişte, iar cele 156 au început să fie distribuite luni în celelalte cinci şcoli.

În condiţiile în care consumul de energie electrică va creşte semnificativ, fiecare şcoală a desemnat personal specializat, care se va ocupa de buna funcţionare a instalaţiei electrice.

Pe măsură ce vor fi puse în funcţiune centralele termice, caloriferele electrice vor fi realocate altor unităţi şcolare, a mai anunţat inspectorul şcolar general al judeţului Dâmboviţa.

Vineri, 17 unităţi de învăţământ din cele 34 care funcţionează în municipiul Târgovişte nu aveau căldură. Între timp, într-una dintre şcoli a fost montată centrală termică, iar alte trei au anunţat că au calorifere sau alte surse de încălzire.

Tot vineri, la o zi după ce primarul municipiul Târgovişte, Gabriel Boriga, ceruse ministrului Educaţiei să suspende cursurile în cele 13 şcoli fără căldură din Târgovişte, autorităţile judeţene din Dâmboviţa anunţau că în niciuna dintre şcoli cursurile nu vor fi suspendate, întrucât perioada următoare este una de teze.

În municipiul Târgovişte funcţionează în prezent 34 unităţi de învăţământ dintre care 14 licee, zece şcoli gimnaziale, nouă grădiniţe şi o Şcoală Gimnazială Specială. Zeci de imobile din Târgovişte - unităţi şcolare, blocuri de locuinţe ANL, blocuri de locuinţe sociale şi instituţii publice între care şi primăria ă au rămas fără căldură după ce societatea de termoficare Termica, la care respectivele imobile erau racordate, a intrat în insolvenţă şi şi-a încetat activitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici