Cele două cofetării din Bârlad unde zeci de persoane s-au îmbolnăvit au fost închise / Numărul consumatorilor cu toxiinfecţie alimentară continuă să crească

Cele două patiserii-cofetării din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, de la care au cumpărat şi mâncat produse mai multe persoane, iar apoi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, au activitatea suspendată începând de joi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1145 afișări
Imaginea articolului Cele două cofetării din Bârlad unde zeci de persoane s-au îmbolnăvit au fost închise / Numărul consumatorilor cu toxiinfecţie alimentară continuă să crească

Cele două cofetării din Bârlad unde zeci de persoane s-au îmbolnăvit au fost închise / Numărul consumatorilor cu toxiinfecţie alimentară continuă să crească

Prefectura Vaslui a anunţat, joi, că de duminică şi până în prezent 24 de persoane s-au prezentat la Spitalul ”Elena Beldiman” din Bârlad cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat dulciuri de la cele două cofetării.

Decizia suspendării activităţii a fost luată în urma unor controale făcute de către echipe mixte ale Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui.

”În urma acestor controale, toate produsele finite existente au fost retrase de la comercializare şi dirijate către firma de neutralizare. S-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă a celor două unităţi şi s-a luat măsura suspendării activităţii la cele două unităţi până la remedierea deficienţelor constatate, care sunt legate de igienă şi modul de depozitare a produselor”, a declarat prefectul jueţului Vaslui, Eduard-Andrei Popica.

O anchetă a Direcţiei de Sănătate Publică este în curs, iar inspectorii urmează să afle care a fost cauza îmbolnăvirilor.

Cele 24 de persoane aflate sub supraveghere medicală la spitalul Bârlad au mâncat produse cumpărate de la cele două patiserii-cofetării din municipiul Bârlad.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici