Cernea a vorbit cu IPS Teodosie despre parteneriatul civil. Ierarhul i-a recomandat lecturi biblice

Deputatul USL Remus Cernea, iniţiatorul proiectelor privind finanţarea cultelor şi parteneriatul civil, a discutat, vineri, cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre iniţiativele sale legislative, la finalul întâlnirii înaltul ierarh recomandându-i parlamentarului "câteva lecturi biblice".

299 afișări
Imaginea articolului Cernea a vorbit cu IPS Teodosie despre parteneriatul civil. Ierarhul i-a recomandat lecturi biblice

Remus Cernea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Deputatul Remus Cernea a avut, vineri, o întâlnire cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, în cadrul căreia cei doi au discutat despre finanţarea cultelor şi parteneriatul civil, parlamentarul considerând că întâlnirea reprezintă o bază pentru continuarea dialogului şi pentru căutarea punctelor de convergenţă.

"Am avut o întâlnire cu Arhiepiscopuil Tomisului, o întâlnire desfăşurată într-un cadru civilizat, care ne-a permis amândurora să ne exprimăm un punct de vedere. Cred că a fost o întâlnire care reprezintă o bază pentru continuarea acestui dialog şi pentru căutarea punctelor de convergenţă. Am vorbit despre ambele proiecte. Dialogul a fost unul civilizat, nu s-a pus problema ca unul dintre partenerii de dialog să-l mustre pe celălalt într-un fel. Lucrul cel mai important este ca persoane care au opinii diferite să stea la masa dialogului, acest lucru este extraordinar, discuţia a fost un excelent punct de început", a declarat Remus Cernea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută după ce a participat la o emisiune la postul de radio aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Tomisului şi după întâlnirea cu IPS Teodosie.

Cernea a spus că la finalul emisiunii radiofonice a primit în dar o carte din partea realizatorului acesteia, preotul Eugen Tănăsescu.

"Am primit chiar această carte «Învăţătură de credinţă ortodoxă», cu o dedicaţie: «Domnului Remus Cernea, cu dragoste creştinească şi frăţească şi un sfat părintesc: cunoaşte apoi decide». Mă alătur acestui mesaj, susţin acelaşi lucru", a declarat Remus Cernea.

Consilierul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş, a declarat că în cadrul întâlnirii dintre IPS Teodosie şi deputatul Remus Cernea parlamentarul i-a prezentat Arhiepiscopului Tomisului cele două proiecte ale sale, iar IPS Teodosie i-a explicat poziţia Bisericii în legătură cu subiectele respective.

De asemenea, la finalul întâlnirii, Arhiepiscopul Tomisului i-a recomandat parlamentarului şi câteva lecturi biblice, a explicat Călin Gavrilaş.

Acesta a precizat că Biserica se opune proiectului privind parteneriatul civil, vizând atât cuplurile heterosexuale, cât şi pe cele homosexuale.

În privinţa finanţării cultelor, Călin Gavrilaş a precizat că Biserica Ortodoxă Română consideră că sprijinul pentru culte de la bugetul public este o consecinţă a secularizării de către stat a averilor bisericeşti în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, din anul 1863.

Deputatul Remus Cernea a prezentat, în ultimele săptămâni, două proiecte care au stârnit numeroase dezbateri, unul referindu-se la finanţarea cultelor, iar celălalt la parteneriatul civil pentru cuplurile heterosexuale, dar şi pentru persoanele de acelaşi sex.

Arhiepiscopul Tomisului afirmase, într-un ziar local, referindu-se la cea de-a doua propunere a lui Remus Cernea, că acesta ar avea o gândire confuză şi că ar avea nevoie de un psiholog şi de un dialog duhovnicesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici