CFR Călători: 40 de trenuri anulate luni dimineaţă din cauza ninsorilor şi a viscolului/ MAI: 13 trenuri înregistrează întârzieri de peste 60 de minute, alte 21 de trenuri sunt anulate

40 de trenuri au fost anulate, luni dimineaţă, din cauza ninsorilor şi a viscolului, din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, a anunţat compania.

667 afișări
Imaginea articolului CFR Călători: 40 de trenuri anulate luni dimineaţă din cauza ninsorilor şi a viscolului/ MAI: 13 trenuri înregistrează întârzieri de peste 60 de minute, alte 21 de trenuri sunt anulate

CFR Călători: 40 de trenuri anulate luni dimineaţă din cauza ninsorilor şi a viscolului (Imagine: Marius Dumbrăveanu/ Foto Mediafax)

Update 12:54 13 trenuri înregistrează întârzieri de peste 60 de minute, alte 21 de trenuri sunt anulate, la această nemaifiind niciun drum naţional închis circulaţiei auto, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

"La acest moment nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutiere. În Medgidia, judeţul Constanţa, 7 persoane ale căror autoturisme au rămas blocate din cauza ninsorii sunt cazate la un hotel din localitate. Au fost redeschise circulaţiei auto, în condiţii de iarnă, autostrăzile A2 şi A4. În acest moment nu mai există niciun drum naţional închis circulaţiei auto (...) Toate aeroporturile sunt deschise şi nu se înregistrează curse aeriene anulate sau cu întârzieri. De asemenea, 13 trenuri înregistrează întârzieri semnificative (peste 60 de minute), iar 21 de trenuri au fost anulate", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne, remis luni MEDIAFAX.

Porturile maritime sunt deschise, precum şi cele fluviale, cu excepţia portului Drobeta Turnu-Severin, închis din cauza vântului puternic. Totodată, traficul de pasageri pe relaţia Tulcea – Sulina/ Sfântu Gheorghe, precum şi tranzitul cu bacul la Brăila se desfăşoară cu greutate, din cauza sloiurilor de gheaţă.

În punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricţii cu excepţia PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov şi Turnu Măgurele de la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate traversa cu bacul.

La nivel naţional, acţionează 26 de echipe de intervenţie pentru remedierea avariilor la reţeaua de alimentare cu energie electrică, care afectează 8 localităţi din 5 judeţe, respectiv 1.178 consumatori (cele mai multe în judeţul Constanţa – 6 localităţi cu 1.112 consumatori).

Luni, la nivelul a 21 judeţe (Bacău, Brăila, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Olt, Maramureş, Neamţ, Suceava, Tulcea, Timişoara, Teleorman, Vrancea şi Vaslui) şi municipiul Bucureşti, respectiv marţi în 17 judeţe (Bacău, Brăila, Botoşani, Buzău, Constanţa, Dolj, Galaţi, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Olt, Maramureş, Neamţ, Suceava, Tulcea, Timişoara şi Vrancea) şi municipiului Bucureşti s-a luat decizia întreruperii cursurilor în unităţile de învăţământ.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivel naţional, au acţionat 14.436 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne (7.303 de poliţişti, 4.567 pompieri şi 2.566 de jandarmi) cu 6.651 mijloace (3.302 poliţie, 2.320 pompieri şi 1.029 jandarmi).

Ştire 10:59 "Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia anulării a 40 (ora 7 dimineaţa) pentru facilitarea accesului utilajelor şi a echipelor de intervenţii şi pentru evitarea unor situaţii neplăcute pentru pasageri", potrivit unei informări a CFR Călători.

Totodată, circulaţia este adaptată condiţiilor nefavorabile cu temperaturi extrem de scăzute pe raza a patru regionale: Bucureşti, Craiova, Galaţi, Constanţa.

Unele curse pot înregistra întârzieri la destinaţie, determinate de necesitatea ataşării locomotivelor diesel pe anumite intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării, de reducerea vitezei de circulaţie sau de intervenţia cu pluguri, dar se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare, a mai anunţat compania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici