Primarul general al Capitalei l-a demis pe managerul Spitalului Colentina

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că l-a demis pe managerul Spitalului Clinic Colentina pentru tratarea superficială a actului managerial şi pentru că nu a asigurat căldura în unitatea sanitară.

10884 afișări
Imaginea articolului Primarul general al Capitalei l-a demis pe managerul Spitalului Colentina

Primarul general al Capitalei l-a demis pe managerul Spitalului Colentina (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

"Am avut o situaţie dificilă ieri la spitalul Colţea, s-a rezolvat rapid, dar la Spitalul Colentina aproape jumătate de zi pacienţii au stat în frig. Am dispus luarea unor măsuri urgente, control să aflăm ce s-a întâmplat, de ce Spitalul Colentina nu este pregătit să facă faţă unei perioade geroase şi care sunt motivele pentru care o perioadă destul de lungă de timp pacienţii şi chiar medicii de la Spitalul Colentina stau în frig în condiţiile în care în celelalte unităţi spitaliceşti lucrurile erau normale, pentru că managerii se pregătiseră. Nu era o problemă de la RADET, presiunea şi temperatura erau normale, am verificat personal acest lucru, ci era o problemă internă, de lipsă de management, de inexistenţă a unui contract de mentenanţă, de inexistenţă a unei revizii care se face înaintea sezonului rece şi în general o tratare superficială a actului managerial. 6 luni de zile, toţi conducătorii de instituţii din subordinea PMB au avut ocazia să demonstreze cetăţenilor şi mie, ca primar general, că îşi fac datoria faţă de oameni, că dacă au vrut să fie directori, manageri şi alte funcţii importante, au înţeles că nu au doar drepturi, ci în general obligaţii", a declarat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a precizat că va demite orice manager de spital care nu îşi va respecta obligaţiile de muncă.

"Azi dimineaţă am semnat dispoziţia pentru demiterea managerului Spitalului Colentina pentru motive întemeiate de nerespecatare a contractului de management şi anume asigurarea condiţiilor decente, normale pentru toţi pacienţii. La fel se va întâmpla cu orice manager de spital sau de instituţie care nu îşi respectă contractul, care nu îşi asumă responsabilităţi şi care consideră că poate să facă absolut ce doreşte faţă de cetăţeni. Nu pot să tolerez astfel de atitudini. (...) Astăzi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina. Mâine, dacă un alt manager de instituţie din acest domeniu sau din alt domeniu mi se dovedeşte că nu îşi respectă obligaţiile faţă de cetăţeni, pleacă acasă, aşa cum a plecat şi direcotorul RATB, care şi-a asumat un plan de măsuri, a plecat în concediu, problema nu este că a plecat în concediu, ci că a lăsat situaţia de la RATB dezastruoasă. A fost instituţia cea mai nepregătită pentru codul galben şi codul portocaliu", a mai spus edilul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici