Chiţac trebuie să revină în Penitenciarul Jilava, când expiră termenul de eliberare

Mihai Chiţac trebuie să revină, vineri, în Penitenciarul Jilava, pentru a ispăşi condamnarea de 15 ani de închisoare primită în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, fostul general fiind eliberat în 18 septembrie, pe o perioadă de trei luni, pentru a se opera.

71 afișări
Imaginea articolului Chiţac trebuie să revină în Penitenciarul Jilava, când expiră termenul de eliberare

Chiţac trebuie să revină în Penitenciarul Jilava, când expiră termenul de eliberare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Fostul general Mihai Chiţac ar trebuie să se prezinte până vineri, la ora 24.00, la Penitenciarul Jilava, unde a fost încarcerat în baza sentinţei de condamnare.

Avocata lui Chiţac, Alice Drăghici, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în 18 decembrie clientul ei este nevoit să revină la penitenciar pentru reîncarcerare, potrivit deciziei Curţii Militare de Apel, prin care i s-a întrerupt pedeapsa pentru o perioadă de trei luni.

Ea a spus că pe rolul Tribunalului Militar Teritorial a fost introdusă o nouă cerere de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani de închisoare, pe care Chiţac a primit-o în urma procesului privind revoluţia de la Timişoara.

Această cerere se va judeca în 22 decembrie, dată la care Mihai Chiţac va fi adus cu escorta de la penitenciar, a mai spus avocata.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici