Cinci bucureşteni sunt cercetaţi pentru înşelăciuni cu maşini luate în leasing

Cinci bucureşteni sunt cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciuni cu maşini luate în leasing, pe care le-ar vândut folosind acte false, apoi le-ar fi reclamat ca fiind furate pentru a încasa primele de asigurare.

833 afișări
Imaginea articolului Cinci bucureşteni sunt cercetaţi pentru înşelăciuni cu maşini luate în leasing

Cinci bucureşteni sunt cercetaţi pentru înşelăciuni cu maşini luate în leasing (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

"Din primele cercetări efectuate de către judiciariştii Capitalei a reieşit faptul că autoturismele achiziţionate în leasing de către suspecţi erau valorificate cu acte false pe teritoriul ţării sau al altor state europene către cumpărători de bună-credinţă, ulterior fiind reclamate ca furate, în vederea încasării primelor de asigurare", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

În baza acestor informaţii, poliţiştii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Judecătoriei Sector 6, au făcut, miercuri şi joi, cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti, fiind duse la audieri cinci persoane.

Extinzând cercetările în cazul unuia dintre suspecţi, poliţiştii au constatat că acesta a reclamat faptul că, în noaptea de 19 spre 20 noiembrie 2012, autoturismul pe care îl deţinea, proprietate a unei societăţi de leasing, ar fi fost furat din sectorul 6 al Capitalei.

În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit că autoturismul a fost înmatriculat în Germania la data de 1 octombrie 2012, anterior sesizării furtului în România.

"Continuând verificările, poliţiştii au stabilit că suspectul, folosind acte falsificate şi fără acordul societăţii de leasing proprietare, ar fi vândut autoturismul în Germania, reclamându-l apoi ca fiind furat. Ulterior, bărbatul a notificat societatea de asigurări la care era încheiată poliţa de asigurare tip CASCO, solicitând de la aceasta recuperarea prejudiciului creat prin presupusul furt al maşinii", a precizat Poliţia Capitalei.

Poliţiştii bucureşteni au mai stabilit că un alt suspect, administrator la o societate de brokeraj în asigurări, în baza unei înţelegeri prealabile cu doi dintre suspecţi, ar fi falsificat, la începutul lunii noiembrie 2012, documentele unui autoturism. Ulterior, aceştia ar fi vândut autoturismul unui cumpărător de bună-credinţă, pentru suma de 5.000 de euro, şi, după ce au reclamat furtul maşinii, au solicitat societăţii de asigurare despăgubiri în valoare de 8.320 de euro.

"Prin acest mod de operare, cei în cauză ar fi înşelat societăţile comerciale de asigurări cu suma de aproximativ 20.000 de euro", potrivit sursei citate.

Unul dintre cei cinci suspecţi mai comisese şi alte infracţiuni de înşelăciune, acesta fiind urmărit internaţional în baza unui mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Bucureşti.

Unul dintre suspecţi a fost arestat preventiv, iar cu un altul, care a fost reţinut, va fi fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările în acest caz sunt continuate de judiciariştii bucureşteni, pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici