Cinci cazuri de toxiinfecţie alimentară la un hotel din Mamaia. Direcţia de Sănătate Publică face anchetă

Cinci persoane cazate la un hotel din staţiunea Mamaia au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la restaurantul unităţii, dar niciuna dintre acestea nu a necesitat spitalizarea, Direcţia de Sănătate Publică declanşând o anchetă în acest caz.

564 afișări
Imaginea articolului Cinci cazuri de toxiinfecţie alimentară la un hotel din Mamaia. Direcţia de Sănătate Publică face anchetă

Cinci cazuri de toxiinfecţie alimentară la un un hotel din Mamaia. Direcţia de Sănătate Publică face anchetă (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Mihaela Dinisov, cinci persoane, dintr-un grup de 15, au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantul Hotelului Central din Mamaia unde erau cazate, doar unul dintre turişti ajungând la spital, fără să necesite însă internarea.

"Un singur bolnav s-a prezentat aseară (marţi seara - n.r.) la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde a primit tratament, dar nu a rămas internat. Un altul a primit asistenţă medicală de la Seviciul de Ambulanţă, iar ceilalţi nu au prezentat probleme deosebite. Cazuistica este de toxiinfecţie alimentară. Simptomatologia preponderentă a fost aceea digestivă - dureri abdominale, vărsături, scaune diareice", a precizat Mihaela Dinisov.

O echipă de control a DSP Constanţa a mers la restaurantul hotelului pentru a recolta probe din bucătăria restaurantului şi de la personal.

"Se investighează personalul şi se recoltează probe - exudate şi coproculturi de la personalul din blocul alimentar. De asemenea, se evaluează condiţiile igienico-sanitare, se iau probe de alimente, se recoltează salubrităţi, de pe suprafeţe, de pe mâini, şi aşa mai departe", a mai declarat directorul adjunct al DSP Constanţa, care a precizat că şi restul membrilor grupului respectiv vor fi supravegheaţi în perioada următoare.

Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul de BACALAUREAT din acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici