Cinci dintre membrii reţelei de proxenetism cu ramificaţii în Franţa, reţinuţi de procurori

Cinci dintre membrii reţelei de trafic de persoane cu ramificaţii în Franţa, care au fost ridicaţi în urma descinderilor de luni din Valea Jiului, au fost reţinuţi de procurorii Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, urmând să fie duşi în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

178 afișări
Imaginea articolului Cinci dintre membrii reţelei de proxenetism cu ramificaţii în Franţa, reţinuţi de procurori

Cinci dintre membrii reţelei de proxenetism cu ramificaţii în Franţa, reţinuţi de procurori (Imagine: Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Mihaela Chicea, a declarat marţi că procurorii au reţinut cinci dintre persoanele acuzate că fac parte dintr-o reţea de trafic de persoane, trafic de minori, prostituţie şi proxenetism.

Chicea a spus că pentru cele cinci persoane - un bărbat şi patru femei - autorităţile franceze au emis mandate de arestare europene, sub acuzaţiile de trafic de persoane, participarea la un grup infracţional organizat şi proxenetism.

Potrivit sursei citate, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia i-a reţinut pe cei cinci suspecţi pentru 24 de ore şi urmează să-i prezinte, marţi, Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Mihaela Chicea a precizat că instanţa urmează să se pronunţe şi asupra mandatelor europene de arestare emise la solicitarea autorităţilor franceze.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a informat, luni, că s-au desfăşurat 27 de percheziţii simultane în Petroşani şi în Franţa, într-un caz de trafic de carne vie, fiind vizate mai multe persoane acuzate de către autorităţile judiciare franceze de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Potrivit DIICOT, membrii grupului infracţional organizat au obţinut beneficii financiare substanţiale din racolarea mai multor tinere, o parte dintre acestea minore, pe care le-au obligat la practicarea prostituţiei în diverse zone din Paris.

Parcheziţiile de luni, la care au participat şi doi poliţişti de la Poliţia Judiciară din Paris şi un ataşat al Ambasadei Franţei, au avut loc în Valea Jiului, iar în urma acestora au fost ridicate cinci persoane.

Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, declara că simultan au avut loc 20 de percheziţii la Paris, fiind vizaţi 30 de membri ai acestei grupări infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici