Cine distruge statuile lui Iisus? Vasile Bănescu, BOR: „Ideologiile au o singură sursă: socialismul demoniac” VIDEO

  • Unul din liderii Black Lives Matter (BLM) găseşte că statuile lui Isus simbolizează supremaţia albilor.
  • Shaun King este un activist controversat.
  • Atât declaraţiile lui King cât şi finanţarea organizaţiilor sale au ridicat suspiciuni în timp. În plus, afirmaţia lui King a creat un val de reacţii în mediul online.
2395 afișări
Imaginea articolului Cine distruge statuile lui Iisus? Vasile Bănescu, BOR: „Ideologiile au o singură sursă: socialismul demoniac” VIDEO

Vasile Bănescu, BOR: „Ideologiile au o singură sursă: socialismul demoniac”

Unul dintre liderii Black Lives Matter consideră că statuile lui Isus simbolizează supremaţia albilor şi trebuie dărâmate. Shaun King este un activist controversat, atât declaraţiile sale, cât şi finanţarea organizaţiilor pe care le gestionează au ridicat suspiciuni de-a lungul timpului.

Afirmaţia lui King a creat un val de reacţii în mediul online. Poate conceptul de „rasism” a început să facă istorie în secolul XIX, dar istoria bisericii s-a confruntat cu mai multe momente în care reprezentările divinităţii au fost violent contestate, de la iconoclasmul secolelor VIII-IX până la protestantismul secolului XVI.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a comentat pentru MEDIAFAX: „Activiştii actualei stângi radicale, ca şi ai celei vechi, sunt nişte... activişti. Adică nişte indivizi decuplaţi de la sursele morale, culturale şi spirituale care ne pot creşte şi împlini ca persoane integre şi demne, capabile de reflexie şi discernământ. Ideologiile au o singură sursă: socialismul demoniac. De aceea, toate sfârşesc in extremismul hrănit bulimic de ură. Ura faţă de Cer, faţă de Dumnezeu, faţă de Hristos care invită la libertatea manifestată în jertfă şi iubire, ura faţă de oamenii care refuză înregimentarea în varii forme de idolatrie (abdicarea de la Adevăr/ cultul surogatului). Cineva care ajunge să-L deteste pe Hristos, culpabilizandu-L, printre altele, la 2020 de ani de la naşterea Sa, că a fost alb şi nu de altă culoare, nu poate fi decât reprezentantul fanatizat, deci idiotizat al unei viziuni ideologice desfigurante, care are în centrul ei nu adevărul istoric, cu atât mai puţin Adevărul întrupat în istorie, ci rânjetul batjocoritor al minciunii”.

 
                   
 
 
                   
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici