Cine este fostul secretar de stat care a recunoscut că a minţit în declaraţiile de avere din ultimii ani

Paula Pîrvănescu, fost secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, a recunoscut în faţa procurorilor DNA că a minţit în declaraţiile de avere din ultimii 3 ani că nu are datorii şi nu a declarat toate veniturile salariale.

1664 afișări
Imaginea articolului Cine este fostul secretar de stat care a recunoscut că a minţit în declaraţiile de avere din ultimii ani

Cine este fostul secretar de stat care a recunoscut că a minţit în declaraţiile de avere din ultimii ani

Procurorii DNA au sesizat instanţa cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei Paulei Marinela Pîrvănescu, fost secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, cu privire la infracţiunea de fals în declaraţii în formă continuată (trei acte materiale).

Pîrvănescu, având obligaţia declarării averii, ar fi minţit în declaraţiile de avere depuse în anii 2017, 2018 şi 2019.

„Concret, inculpata Pîrvănescu Paula-Marinela:

a) În declaraţia de avere din anul 2017:
- ar fi declarat cu titlu de venituri din salarii încasate în anul 2016 o sumă cu 19.370 lei mai puţin decât suma pe care a încasat-o cu acest titlu de la o societate comercială;
- ar fi declarat faptul că nu are datorii, deşi înregistra datorii în cuantum de 165.351 lei.

b) În declaraţia de avere din anul 2018:
- nu ar fi declarat venituri salariale de la angajatorul Camera Deputaţilor în sumă totală de 12.709 lei;
- ar fi declarat faptul că nu are datorii, deşi înregistra datorii în cuantum de 149.226,8 lei;
- nu ar fi declarat veniturile din cedarea folosinţei bunurilor.

c) În declaraţia de avere din anul 2019:
- ar fi declarat faptul că nu are datorii, deşi înregistra datorii în cuantum de 739.812,5 lei”, informează DNA.

În prezenţa avocatului, aceasta a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv, amenda penală în cuantum de 14.000 de lei.

Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dna,
secretar de stat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici