Un tren de marfă a deraiat în judeţul Mehedinţi. CFR a deviat traficul feroviar

Circulaţia feroviară pe magistrala Timişoara - Bucureşti este blocată, vineri dimineaţă, după ce un tren destinat transportului de marfă a deraiat în judeţul Mehedinţi, în apropierea oraşului Orşova. Trenurile de călători care leagă Capitala de vestul ţării şi retur vor circula deviat prin Filiaşi - Petroşani - Simeria - Arad, iar pentru trenurile locale se asigură transbordare auto între Drobeta Turnu Severin şi Valea Cernei.

824 afișări
Imaginea articolului Un tren de marfă a deraiat în judeţul Mehedinţi. CFR a deviat traficul feroviar

Circulaţie feroviară blocată, din cauza unui tren de marfă care a deraiat în judeţul Mehedinţi (Imagine: Shutterstock)

Circulaţia feroviară pe magistrala Timişoara - Bucureşti este blocată, vineri dimineaţă, după ce un tren destinat transportului de marfă a deraiat în judeţul Mehedinţi, în apropierea oraşului Orşova, iar două trenuri cu călători aflate în apropierea zonei unde a avut loc incidentul şi care circulau pe rutele Orşova - Caransebeş şi Bucureşti - Timişoara au fost oprite pe şine.

Compania Naţională de Căi Ferate ”CFR” SA anunţă că în urma deraierii celor patru vagoane trenurile de călători care leagă Capitala de vestul ţării şi retur vor circula deviat prin Filiaşi - Petroşani - Simeria - Arad, iar pentru trenurile locale se asigură transbordare auto între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Valea Cernei.

CFR le recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile acumulate în parcurs, în staţiile şi agenţiile CFR centrale şi locale.

Potrivit sursei citate, cauzele deraierii vor fi stabilite de o comisie de investigare.

Cele patru vagoane care au deraiat, vineri dimineaţă, în apropierea municipiului Orşova, erau în compunerea unui tren de marfă destinat transportului de cereale, format din 35 de vagoane.

În momentul producerii incidentului, trenul de marfă nu era încărcat cu cereale, iar două dintre vagoanele deraiate s-au răsturnat.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echpaje de pompieri pentru eliminarea pericolului izbucnirii unui incendiu, în zona respectivă alimentarea cu energie electrică fiind oprită intrucât vagoanele deraiate au rupt un stâlp de înaltă tensiune şi firele de electricitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici