City of Energy: Transformatoarele Enel din Bucureşti devin opere de artă într-un concurs de graffiti

Transformatoarele Enel din Bucureşti devin "opere de artă", ele urmând să fie desenate de artişti graffiti precum Saddo, Sinboy sau Pisica Pătrată, selectaţi de un juriu din care fac parte primarul Sorin Oprescu, un consultant de la Ministerul Culturii şi un profesor de la Arte.

760 afișări
Imaginea articolului City of Energy: Transformatoarele Enel din Bucureşti devin opere de artă într-un concurs de graffiti

City of Energy: Transformatoarele Enel din Bucureşti devin opere de artă într-un concurs de graffiti (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Primul eveniment din campania derulată de Enel se va desfăşura sâmbătă, în Parcul Tineretului, unde va fi organizat un concurs pentru acoperirea cu graffiti a primului post de transformare ales de compania de electricitate.

"Zece artişti graffiti talentaţi vor concura pentru a câştiga marele premiu: oportunitatea de a picta un post de transformare al Enel. Evenimentul marchează lansarea proiectului City of Energy al Enel, menit să transforme staţiile de transformare ale companiei în adevărate opere de artă prin talentul şi imaginaţia tinerilor români", susţine compania într-un comunicat de joi.

Enel afirmă că prin acest proiect contribuie la "îmbunătăţirea şi schimbarea Bucureştiului într-un oraş mai frumos şi mai atractiv".

Cei zece "artişti graffiti" care concurează pentru dreptul de a picta staţia de transformare a Enel au fost selectaţi "în urma unui concurs online riguros" în care fiecare a prezentat interpretarea sa artistică a oraşului energiei. La concurs, cei zece "îşi vor arăta talentul" pe mai multe panouri, "în timpul unui eveniment care celebrează energia, tinereţea şi arta". Cu aceeaşi ocazie va fi organizat un concurs de skateboard, totul pe muzica "renumiţilor" DJ Fanas, Camil, Sound Around Sound şi Khidja.

În cadrul aceluiaşi proiect City of Energy, Enel va organiza şi o expoziţie extraordinară de becuri de dimensiuni umane, "pictate creativ de unii dintre cei mai talentaţi artişti graffiti din România: Saddo, Sinboy, Heliana, Noper, Pisica Pătrată sau Nicu Duţă".

"Lucrările de artă vor fi expuse în septembrie în mai multe locaţii din Bucureşti: Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii, staţia de metrou Izvor sau Parcul Cişmigiu", mai scriu reprezentanţii companiei în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici