Cluj: Peste 60.000 de pelerini asistă, de Sfânta Maria, la slujba de la Mănăstirea Nicula

Peste 60.000 de pelerini asistă, duminică dimineaţă, la slujba de liturghie de la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, care este oficiată de un sobor de 14 preoţi şi diaconi, în frunte cu episcopul vicar al Mitropoliei Clujului, Irineu Bistriţeanul.

167 afișări
Imaginea articolului Cluj: Peste 60.000 de pelerini asistă, de Sfânta Maria, la slujba de la Mănăstirea Nicula

Cluj: Peste 60.000 de pelerini asistă, de Sfânta Maria, la slujba de la Mănăstirea Nicula (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

La finalul slujbei va fi citit un mesaj transmis credincioşilor de către Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Bartolomeu, care lipseşte din motive de sănătate.

La slujbă sunt prezente şi oficialităţi locale şi trei parlamentari de Cluj de la PSD şi PNL.

Pelerinii au sosit la Nicula încă de vineri, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică au participat la ceremonia de înconjurare a bisericii, având în faţa lor preoţi care au purtat icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Mulţi dintre credincioii prezenţi au înconjurat pe coate şi genunchi o capelă de lemn aflată în curtea mănăstirii, rugându-se pentru iertarea păcatelor.

Potrivit stareţului Mănăstirii Nicula, preoţii au pregătit pentru pelerini peste 25.000 de porţii de sarmale de post şi zeci de mii de felii de cozonac, care vor fi oferite în cursul zilei de duminică.

Zeci de persoane prezente, sâmbătă, la mănăstire, au apelat la Serviciul de Ambulanţă, ale cărui maşini sunt prezente în incinta mănăstirii, pentru a li se verifica tensiunea sau pentru a primi medicamente şi apă pentru a face faţă caniculei.

Pentru desfăşurarea în condiţii de maximă securitate a manifestării religioase de la Mănăstirea Nicula, aproximativ 200 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile din Cluj-Napoca asigură măsurile de ordine publică în zonă.

Jandarmii sunt prezenţi, de vineri, atât pe traseele de afluire/defluire, cât şi în zona mănăstirii şi în interiorul acesteia, pentru evitarea producerii oricăror fapte antisociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici