Clujul se pregăteşte pentru vaccinarea bătrânilor

  • Bunicii noştri primesc mai repede şansa la imunizare.
  • În România avem circa 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani.
  • La Cluj se fac pregătiri pentru începerea campaniei de vaccinare a bătrânilor.
165 afișări
Imaginea articolului Clujul se pregăteşte pentru vaccinarea bătrânilor

Clujul se pregăteşte pentru vaccinarea bătrânilor

Clujul vrea să dea start campaniei de vaccinare pentru seniori. Reprezentanţii oraşului merg în paralel cu vaccinarea personalului medical şi a celor din centrele rezidenţiale de vârstnici.

„În etapa a doua de vaccinare este rândul pacienţilor imunodeprimaţi sau cu comorbidităţi şi, de asemenea, va fi rândul unor categorii de populaţie care pot fi mai expuse riscului de infecţie şi trebuie protejate”, a declarat Andreea Moldovan, Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. 

„Există un număr estimat de circa 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani unde se încadrează majoritatea cu boli cronice, a celor care sunt incluse în prima etapă şi din punct de vedere al celor care deservesc activităţii sociale. Probabil ca 1-1,5 milioane de persoane”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, coordonator campanie de vaccinare.

„Avem informaţii neoficiale că, în jur de 15 ianuarie, se va organiza activitatea de administrare a vaccinului la centru. Noi îngrijim aici persoane care nu pot fi deplasate şi nu le putem duce în altă parte”, a afirmat Florin Moldovan.

„Dincolo de personalul medical este foarte important să accelerăm vaccinarea persoanelor vulnerabile, ele sunt cele care vor face formele severe şi vor aglomera sistemul sanitar”, a spus Radu Ţincu.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici