COD GALBEN DE CANICULĂ în mai multe judeţe din ţară. HARTA zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare COD GALBEN DE CANICULĂ, valabilă marţi şi miercuri în mai multe judeţe din ţară. În aceste judeţe, marţi şi miercuri se vor înregistra frecvent valori termice de 35 - 38 de grade Celsius.

4106 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN DE CANICULĂ în mai multe judeţe din ţară. HARTA zonelor afectate

COD GALBEN DE CANICULĂ în mai multe judeţe din ţară. HARTA zonelor afectate (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Indicele temperatură-umezeală  (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic în Banat, Crişana, local în Oltenia şi izolat în Transilvania.

MARŢI

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil în zona de munte, unde cu totul izolat după-amiaza vor fi ploi slabe de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice şi mai mult senin în restul ţării. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, iar cele minime vor avea valori de la 10 grade în depresiuni, până la 24 de grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 19...20 de grade, uşor mai scăzută la periferia oraşului.

MIERCURI

În ţară, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului, local caniculară în jumătatea de vest a ţării, unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza în zona de munte unde, cu totul izolat vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, iar cele minime se vor situa între 11 grade în depresiuni şi 25 de grade în Dealurile de Vest.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici