COD GALBEN de inundaţii pe râuri din opt judeţe

Institutul Naţional pentru Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit, sâmbătă, cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Cluj până duminică dimineaţa la ora 09:00. O altă atenţionare vizează râurile din judeţele Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna.

342 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de inundaţii pe râuri din opt judeţe

COD GALBEN de inundaţii pe râuri din opt judeţe

O primă atenţionare cod galben de inundaţii vizează râurile mici din bazinul hidrografic Trotuş, din judeţele judeţele Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna şi expiră sâmbătă seara, la ora 23:00.

Hidrologii avertizează că inundaţii se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Ciobănuş, Asău, Tazlăul Sărat.

O a doua atenţionare cod galben de inundaţii vizează râurile mici din bazinele hidrografice Iza, Tur, Lӑpuş, Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej, Crasna – afluenţi bazin mijlociu şi inferior din judeţele Maramureş, Satu Mare, Sӑlaj şi Cluj şi expiră duminică dimineaţa, la ora 09.00.

Data: 02.06.2018 ora 12:25 – 03.06.2018 ora 09:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Tur, Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţӑ cu râul Lӑpuş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici