COD PORTOCALIU de inundaţii în Prahova şi cod galben în alte 21 de judeţe. COD GALBEN de ploi în mai multe judeţe din nordul ţării

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din Prahova, valabilă până sâmbătă seară, la ora 18.00, în timp ce râuri din alte 20 de judeţe sunt de asemenea sub cod galben de inundaţii până duminică la ora 16.00.

4737 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de inundaţii în Prahova şi cod galben în alte 21 de judeţe. COD GALBEN de ploi în mai multe judeţe din nordul ţării

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie (cod portocaliu) pe râurile din bazinul Teleajen şi bazinul superior al râului Prahova, judeţul Prahova, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

Totodată, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie (cod galben) pe afluenţii Oltului aferenţi sectorului Sf. Gheorghe - Feldioara, judeţul Braşov. Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Târlung, Ghimbăşel şi Bârsa.

De asemenea, rămân sub cod galben de inundaţii, până duminică la ora 16.00, râurile din bazinele Călmăţui, Vedea (judeţele: Olt, Teleorman şi Argeş), Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea), Desnăţui, Jiu mijlociu şi inferior (judeţele: Mehedinţi, Gorj şi Dolj), afluenţii Oltului inferior (judeţele: Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj şi Argeş), Argeş (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov), Ialomiţa superioară şi afluenţii săi (judeţele: Dâmboviţa şi Prahova), Călmăţui, Buzău - bazin mijlociu (judeţele: Prahova, Buzău şi Brăila), Râmnicu Sărat (judeţele: Buzău şi Vrancea), Bârlad - bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bacău, Vaslui şi Galaţi) şi afluenţii mici ai Siretului şi Prutului din judeţele: Vrancea, Vaslui şi Galaţi.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ploi şi ninsori, pentru toată ţara, ce intră în vigoare de la ora 12.00 şi este valabilă până duminică la ora 9.00.

De vineri seară, a fost sub cod galben de precipitaţii aproape toată ţara, cu excepţia judeţelor Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Cluj.

Ploi şi ninsori, în vestul, nordul şi centrul ţării şi la munte, până duminică dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ploi şi ninsori, pentru toată ţara, ce intră în vigoare de la ora 12.00 şi este valabilă până duminică la ora 9.00.

În intervalul menţionat, va ninge local în zona montană, iar în vestul, nordul şi centrul ţării temporar vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare, se arată în informarea ANM.

Aceasta intră în vigoare la ora 12.00, când expiră atenţionarea de cod galben menţinută, sâmbătă dimineaţă, pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Vaslui.

De vineri seară, a fost sub cod galben de precipitaţii aproape toată ţara, cu excepţia judeţelor Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Cluj.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici