COD GALBEN de vânt în Bucureşti şi şase judeţe din ţară

Capitala şi 12 judeţe se află, sâmbătă după-amiază, sub cod galben de vânt, fiind aşteptate rafale ce pot depăşi 65 de kilometri pe oră, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Codul galben de vânt a fost prelungit pentru Capitală şi şase judeţe.

840 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de vânt în Bucureşti şi şase judeţe din ţară

COD GALBEN de vânt în Bucureşti şi 12 judeţe din ţară (Imagine: Shutterstock)

UPDATE 17:03 - Codul galben de vânt pentru Bucureşti şi şase judeţe, prelungit până sâmbătă seară

Codul galben de vânt ce vizează Capitala şi judeţele Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Teleorman, Dâmboviţa şi Argeş a fost prelungit până sâmbătă la ora 20.00, conform unei atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În zonele vizate de atenţionare, rafelele de vânt pot atinge şi depăşi 55 de kilometri pe oră.

Judeţele vizate sunt Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Brăila, Olt, Vâlcea, Constanţa şi Tulcea.

În Constanţa şi Tulcea, codul galben este valabil până la ora 14.00, în Olt şi Vâlcea, până la 15.00, iar în Bucureşti, Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman şi Brăila, până la ora 16.00.

Meteorologii au atenţionat, vineri, că până duminică dimineaţă va ploua în cea mai mare parte a ţării, în Banat şi Oltenia cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15-20 l/mp, în zona montană, în Moldova şi local în Transilvania va ninge, iar vântul va atinge la rafală viteze de 70-80 de kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici