COD PORTOCALIU de vânt. Avertizarea cod galben de ninsoare şi viscol a intrat în vigoare de la ora 08:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU de vânt puternic în 16 judeţe din estul şi sudul ţării, valabilă vineri, între orele 10.00 şi 18.00, celelalte judeţe fiind sub avertizare cod galben. Meteorologii au emis, miercuri, o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi răcire accentuată care a intrat în vigoare de vineri, ora 8.00.

4470 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de vânt. Avertizarea cod galben de ninsoare şi viscol a intrat în vigoare de la ora 08:00

Posibil COD PORTOCALIU de vânt. Avertizarea cod galben de ninsoare şi viscol intră în vigoare mâine la ora 08:00

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, avertizarea cod portocaliu care va intra în vigoare la ora 10.00 a fost emisă pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Brăila, Tulcea şi pentru unele zone din judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj.

"În sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu peste 80-90 km/h. În Munţii Banatului şi în jumătatea vestică a Carpaţilor Meridionali va ninge, va fi viscol, iar vitezele la rafală vor depăşi 100-120 km/h", potrivit avertizării cod portocaliu emise de ANM.

Celelalte judeţe şi Capitala vor fi până la ora 18.00 sub avertizare cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite.

Potrivit ANM, vineri, între orele 10.00 şi 18.00, vor fi intensificări temporare ale vântului în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 55-60 de kilometri pe oră, iar în nord-vestul, nordul şi centrul ţării ninsorile vor fi viscolite.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat joi, la videoconferinţa de la Ministerul Afacerilor Interne, că "este posibilă emiterea unui cod portocaliu de vânt puternic, care ar urma să fie valabil vineri".

Meteorologii au emis, miercuri, o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi răcire accentuată, care va intra în vigoare de vineri, ora 8.00, şi va fi valabil până sâmbătă, la aceeaşi oră, în toate judeţele ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici