Coliziune pe aeroportul din Budapesta între două autobuze. Unul transporta PASAGERI de la o cursă aeriană de la Bucureşti/ UPDATE: Un singur cetăţean român mai este internat

Două persoane au fost rănite serios, iar alte câteva au suferit leziuni uşoare, în urma coliziunii produse duminică între două autobuze la Aeroportul Internaţional Liszt Ferenc din Budapesta, informează site-ul agenţiei de ştiri MTI.

6522 afișări
Imaginea articolului Coliziune pe aeroportul din Budapesta între două autobuze. Unul transporta PASAGERI de la o cursă aeriană de la Bucureşti/ UPDATE: Un singur cetăţean român mai este internat

BREAKING| Coliziune între două autobuze la aeroportul din Budapesta

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 9.30 (ora României, 10.30) în zona terminalului 2B al aeroportului, a anunţat poliţia. Câteva imagini video de la locul accidentului au fost difuzate de poliţia ungară şi pot fi vizionate AICI.

Victimele sunt de diverse naţionalităţi şi toate sunt adulte.

Nouă persoane au fost transportate la spital în urma accidentului, cele mai multe prezentând contuzii, însă câteva au suferit fracturi, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului Naţional de Ambulanţă din Ungaria.

Victimele au fost transportate la Spitalul Merenyi Gusztav şi Institutul Naţional de Urgenţă pentru Accidente din Budapesta.

Mihály Hardy, un oficial al aeroportului Budapesta, a declarat că în incident au fost implicate două autobuze ale companiei ungare Malev care transportau pasageri de la o cursă aeriană de la Bucureşti, informează site-ul de ştiri Origo.hu.

MAE: Un singur cetăţean român mai este internat pentru tratament

MAE a precizat, duminică seara, referitor la accidentul produs pe aeroportul internaţional Ferenc Liszt din Budapesta, în care au fost implicate două microbuze care transportau pasageri, printre care şi români, că un singur cetăţean român mai este internat pentru tratament de specialitate.

”Ambasada României la Budapesta are în atenţie accidentul produs pe aeroportul internaţional Ferenc Liszt din Budapesta, în care au fost implicate două microbuze care transportau pasageri, printre care şi cetăţeni români. Misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare”, se arată într-un comunicat de presă al MAE remis MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor obţinute, accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a opt cetăţeni români, care au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

”Dintre aceştia, doi au fost transportaţi la o unitate medicală din apropiere pentru verificări suplimentare. La momentul de faţă, un singur cetăţean român mai este internat pentru tratament de specialitate. Ambasada României în Ungaria monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale şi unitatea spitalicească, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici